Debrecen – Rovás hanuka

Debrecen sajnos továbbra sem jó hírekkel kerül be a rovás közélet hírfolyamába. Jelképháború vagy provokáció?

Debercen (ura) harcol a rovással

A rovótársadalom új generációjának munkája hatására a konfliktuskeresés helyett a tájékoztatás és népszerűsítés lett a fővonal nemzeti írásunk korszerű használatában. Emiatt évről-évre csökken az ideológiai alapú támadás és gúnyolódás, egyre több társadalmi réteg közelít tárgyilagosan a rovásműveltséghez.

Sajnos vannak kivételek, melyek közül Debrecen (politikai-közéleti vezetői) képezik a negatív példát. Nem engedélyezik a rovástáblát, sőt le is bontatták azt Józsán, de Kósa polgármester már nyíltan sértegette is a rovótársadalmat. Most újabb feszültségszítás terepe a cívis város, a több mint ellentmondásos jelképháborúba (gyalázásba) keveredett ARC plakátkiállítás kapcsán.

(Rovás Infó)

Magyargyalázást kiáltanak egy ARC-plakátra (Civishir.hu)

Amint arról a Cívishíren beszámoltunk, Debrecenben is megtekinthetők az ARC-plakátok. Bakos Gábor, Fatér Barna és Geszti Péter azzal a céllal alapították a “mozgalmat”, hogy évente fórumot biztosítsanak a szabad gondolatoknak. Az ARC híres arról, hogy a legmeredekebb üzeneteket is vállalja. A plakátok június 15-ig láthatók a Kishegyesi úti Tesco parkolójában.

b_magyargyalazast_kialtanak_egy_arc-plakatra

A debreceni jobbikos frakcióvezető, Ágoston Tibor Facebook-oldalán forrnak az indulatok. A csodaszarvas és a menóra “keresztezése” kapcsán magyargyalázást, ízléstelen zsidó gúnyt emlegetnek. Van, aki a városvezetést okolja, amiért engedélyt adott a plakát kihelyezésére, más a tettek mezejére lépne, és partizánakció keretében távolítaná el Gesztiék művét.

Ágoston Tibor a törvény szellemében járna el, szerinte feljelentést kellene tenni a rendőrségen “jelképeink meggyalázása és ilyen módon való ábrázolása miatt”. A képviselő egy másik hozzászólásban undorítónak nevezi a rovásírásos boldog hanukát.

(Cívishír – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share