Rovás a Duna TV-n

alt

A Székelyek Nagy Meneteléséről élő adásban közvetített a Duna TV. Alkalomhoz illően rovásfeliratos infografikákkal, egységes Kárpát-medencei rovástábla képekkel.

 

Rovás a köztévén, élő adásban

Történelmi jelentőségű médiatörténeti eseménynek lehettünk tanúi: a Duna TV-ben a székelyek saját írásával, a rovással készült feliratozással is megtisztelték a székelyek autonómiatörekvései melletti rendezvényt. Ezzel talán minden nézőben tudatosult, hogy a székelyeknek és magyaroknak milyen értékes örökségük van.

alt

Rovásfeliratos címsor: A székelyek magy menetelése (Duna TV infografika)

Természetesen hosszú út vezetett odáig, hogy a Duna TV-n ez lehetségessé váljon. A Rovás Infó elkészítette az infografikák alapját képező rovásfeliratokat, egységes Kárpát-medencei helységnévtábla mintákat a menetelésben érintett települések neveivel. Ugyanezek a feliratok hozzáférhetőek voltak a Rovás Infó honlapján a résztvevők számára is. Ezúton köszönjük a Duna TV munkatársainak, hogy felvállalták és használták a rovást.

alt

Egyésges Kárpát-medencei rovástáblák a menetelés útvonalán (Duna TV infografika)

A háromórás műsorban rovásfeliratos térképpel (16 település rovásfeliratával), illetve minden egyes bejelentkezésnél a képernyőn nemcsak latinbetűkkel, de másfajta, faragott jellegű rovásbetűkkel is kiírták a település nevét. 

alt

Bejelentkezés Kökösről – latin betűkkel és rovásbetűkkel a település neve (Duna TV infografika)

Élő közvetítés teljes felvétele

A 2013.10.27-én a Duna TV-n leadott teljes (3 órás) műsort alább lehet megtekinteni. Az első két percet ajánljuk a rováskedvelők figyelmébe, színvonalas rovásfelirat alkalmazást láthatunk.

 

Kapcsolódó cikkek:

Share