Székely menetelés – rovásfeliratok

alt

A Székelyek Nagy Meneteléséhez letölthető rovásfeliratokat biztosít a Rovás Infó. A székelység saját írásával is nyomatékosíthatja önrendelkezési igényét!

A Székelyek Nagy Menetelése: 2013. október 27

Székely Nemzeti Tanács (SZNT) október 27-re hirdetette meg az önrendelkezési törekvéseket támogató eseményt, melynek felhívása itt érhető el. A szervezők céljai között első helyen a figyelem felkeltése és a helyi, valamint a nemzetközi média érdeklődésének kivívása szerepel. Ezért a magyar mellett, román és angol feliratokat is láthatunk majd a helyszínen. Ugyanakkor tapasztalatból tudható, hogy a rovásfeliratok a külföldieknek még szokatlan látványa bizonyosan segíti a cél elérését.

Letölthető feliratok

A Rovás Infó minden jelentősebb nemzeti ünnepre, megmozdulásra elkészíti a tájékoztató anyagok, táblák és molinók készítéséhez szükséges rovásfeliratokat. Az alábbi, szabadon letölthető PDF és JPG állományú kész minták könnyedén alkalmazhatók önállóan, illetve beilleszthetők minden más grafikába, táblatervbe is.

előző feliratok együtt (CDR)

  • Székelyek Nagy Menetelése (PDF)
  • Székely Nemzeti Tanács (PDF)

előző feliratok együtt (CDR)

A résztvevő települések nevei rovással – egységes Kárpát-medencei rovástábla arculata szerint. Remélhetőleg ezeken a településeken hamarosan valóságos helynévtáblák is megszületnek, jelezve, hogy az önrendelkezésért küzdő székelység saját írással rendelkező nép.

alt

előző feliratok együtt (PDF) 

(Rovás Infó)

Köszönet a rovásfeliratok készítőinek!

(Barabás István – eredeti kép)

Kapcsolódó letölthető rovásfeliratok, transzparensek:

Share