Rovástábla a Duna TV-n

Ismét szakszerű és pontos tájékoztatást adott a Duna TV a rovásos helynévtáblák rendszeréről. A TÉRkép c. műsor megszóllaltatta az összes érintettet – a szervezőktől a polgármesterig.


Divatos múlt – EU-s szabványok szerint készült rovástáblák

Ez a bevezető volt hallható a TÉRkép c. műsor 2011.november 16-i adásában, a rovásos helynévtábla rendszerét bemutató filmrészlet előtt. Emellett szó esik még a szabványosításról, oktatásról és a rovásos könyvkiadásról is.  

  • Rendező: Nagy Katalin
  • Szerkesztő: Jankó Anita  
  • Műsorvezető: Szebeni István, Barkó Judit   
  • Felelős szerkesztő: Jankó Anita 
A Térkép igazi határon túli műsor, hisz összefoglalja, mi történik az országhatárokon kívül. Kapcsoljuk tudósítóinkat, összehasonlítunk, elemezzük a hírek hátterét a Kárpát-medencében és a nagyvilágban egyaránt. A hagyományos témák mellett a Térkép az útitársa és útmutatója a külföldre utazóknak és a külföldön élőknek az ott születettektől a békefenntartókig; a turistáktól a diplomatákig. 
2011. november 16. “Egy zavaróállomás magánya – ma már senki senkit nem zavar és nem is sugároz a panyiti állomás. Egyre több az olyan osztrák orvos aki Svájcban, vagy Németországban képzeli el a jövőjét. Majd szó lesz arról is, hogy a jövőben európai uniós szabvány szerint készülhetnek rovás írásos helységnévtáblák. És találkozhatnak egy szászrégeni hangszerkészítővel, aki Budapesten találta meg a számítását.”
 
Kapcsolódó cikkek:
Share