A rovás liberális jövőképe

Egyre több ironikus írás jelenik meg a rovás jövőjét illetően a ballib médiában. Félelmükben annyi sok jó ötletet sorolnak fel, hogy érdemes csemegézni közöttük 🙂

 

Rovásírás – mert Ön megérdemli 

Hát, gyermekeim, ismét rádöbbentem, hogy mily zseniális kormány irányítja az országunkat. Nem csak közgazdasági tehetségükről híresek messze földön, hanem páratlan anyanyelvünk ápolása terén is olyat alkotnak, ami már-már emberfeletti teljesítményről tesz tanúbizonyságot. Ne menjünk túl messzire, itt van mindjárt az alaptörvény. (Nem barátaim, nem a helyesírásommal van baj, hanem a törvény tiszteletre méltatlanságával…)

Az alaptörvény, amelyet olyan nyelvi stílusban alkottak meg létrehozói, hogy világszerte senki sem érti rajtuk kívül. A nemzeti együttműködésből kimaradt, szerencsétlen olvasók oly csekély értelmi szinvonalon tengődnek, hogy felfogni sem képesek azon fennkölt gondolatokat, melyeket papírra vetettek honatyáink és honanyáink a közjó érdekében (na jó, szájer jocó a vonaton írta, míg Brüsszelből hazafelé zötykölődött, de ne legyél már ilyen földhözragadt! léccike!).

A köztársaság elnöke folyamatosan teszteli a lakosságot súlyos helyesírási hibák elkövetésével. Ezekről utóbb minden alkalommal kiderül, hogy szándékosak voltak, és a teszt részét képezték. Remélem érzékelitek, hogy mekkora lelemény és elszántság ez az államfő részéről! Igazi teljesítmény, méghozzá nem csapatban, hanem egyéniben!

A kormány célkitűzései között azonban nem csak anyanyelvünk ápolásának, és ezáltal a nép nevelésének szent eszménye lebeg. Nem bizony, kispajtás! Ha éppen tudni akarod, vizsgálni fogják, hogy a határon belül élő emberek méltóak e a magyar állampolgárságra. Ezért aztán – előbb csak a települések határán – különböző, forgalmas helyeken rovás írással készült táblákat helyeznek el. Ezek után – fokozatosan – a köztévék információs blokkjait rovás írással készült feliratokkal is ellátják.

Amikor elérkezik az idő, a magyar nyelvű feliratokat eltávolítják, és a tájékoztatókat ezután kizárólag rovás írással teszik közzé. Az emberek – ha tudni akarják, mi újság – kénytelenek lesznek megtanulni a jelek olvasását.

Egyébként is jobban teszik, ha máris hozzáfognak, ugyanis a tervek szerint a jövőben csak az tarthatja meg magyar állampolgárságát a határokon belül élő emberek közül, aki a nemzeti együttműködési nyilatkozatot rovás írással képes lesz leírni. A magyar nép történetének átfogó ismerete alapfeltétel lesz, és ennek szerves része a rovás írás.

Na most már érted végre miről beszélek?

(Masikország.blogspot – eredeti cikk )

 

Rovás Info vélemény: … már csak egy kávét kérünk Wink

 

Kapcsolódó cikkek:

Share