Rovás – újra sír a ballib

Az Index ballib Csipkerózsikája, Tóta W. Árpád felébredt – fél évvel a választások után. Ismét baja van a rovással. Lesz is!

 

Vak ügetés (teljes cikk itt)

Emlékszünk, hogy a liberálisok menekülése utáni szocialista vergődés végóráiban a ballibek botrány-bloggere már odaáig merészkedett, hogy a nemzeti értékek gyalázása mellet rúgott egyet-egyet a haldokló MSZP kormányba is. Aztán választásokat követő melankólia miatt egy ideig úgy tűnt, hogy álomba szunnyadt Tóta W. … de ni-ni, ébredni látszik.

A jelnlegi nagyokat ugyan még nem meri piszkálni, de régi hangját megtalálni látszik: gyalázza, ami magyar.

“Magyarországon (is) mindig lesz egy mániákus kemény mag, amely rezonál a burkolt és nyílt antiszemitizmusra, a rovásírásra és általában a hamisított mítoszokra; lesznek, akik egyéb eredmények híján a születésükre büszkék, és az tölti ki az életüket. Mindig is voltak. De ezekkel a parlamentbe épp csak be lehetett evickélni, aztán – éppen az első Fidesz-ciklus után – kihullani a semmibe. A Jobbiknak most ezek a klasszikus miépes ügyek maradtak, és minél elkeseredettebben használják őket, annál mélyebbre kaparják magukat a hóban. Igen, ebben még különböznek a Fidesztől, azok nem akarnak Károlyi-szobrot bontani, sem rovott helységnévtáblákat állítani. De ez már kevés ahhoz, hogy a Jobbikra tömegek szavazzanak.”

Rovás.info vélemény:

Tulajdonképpen köszönet jár Tóta W.-nek, hogy a időről-időre segít visszahozni a rovást a közbeszédbe. Az sem nagy baj, ha nem tudja, hogy a táblaállítás nem pártügy, sőt még csak nem is csonkaországi belügy. Mire az általa áhított (?) választások újra eljönnek, a Kárpát-medencében ezres nagyságrendben állnak majd a rovott helységnévtáblák, s az új nemzedék már az első osztályban rovást tanul.

 

Kapcsolódó cikkek:

Share