Munkáspárt és a székely rovás

Bár a Munkáspárt nem sok vizet zavar, a letűnt állampárt egyik utódja rendszeresen véleményt nyilvánít, pl. rovás ügyekben is.

 

Az oktatásba erőszakolt székely rovás

A szovjet megszállás alatt lévő Magyarország egykori állampártjának (MSzMP) jogutódjai – MSzP és Munkáspárt – közül az utóbbi már csak a politikai viccek szereplője. Ennek ellenére továbbra is támadja a magyar értékeket. Legutóbbi pártközleményük a közoktatás változásait elemzi és kiemelten a 2. pontban foglalkozik a “székely rovásírással” is. Megfogalmazásuk szerint az iskolában világilag semleges (???) körülményekre és nyugalomra van szükség.

A Munkáspárt honlapján megtudhatujuk, hogy Thürmer Gyulának már egészen 155 barátja van a Facebook-on, pártjának pedig 316. A Rovás Info-nak jelenleg 3600+ ismerőse van ugyanitt, így mint tízszeres ismertségű médium kéri, hogy a Munkáspárt, valamint politikusai ne erőszakolják magukat a magyar társadalomra és az oktatásügyre! A székely-magyar rováshoz meg akkor szóljanak, ha már írnak és olvasnak vele. Kezdésként megkapják a szerkesztőségtől a logójukat rovással. Tongue out

 

Hagyják békén a pedagógusokat! Szakemberek döntsenek, ne a politikusok!

2. A Munkáspárt Elnöksége aggódással figyeli, hogy milyen mértékben torzulnak a közoktatást rendszerbe foglaló Nemzeti Alaptanterv módosításának előmunkálatai. A sejtelmes államtitkári nyilatkozatokban benne rejlik, hogy a közoktatásba akár beerőszakolható még a székely rovásírás oktatása is. A Munkáspárt Elnöksége elvárja a kormányzattól, hogy a XXI. századhoz illeszkedő közoktatási feladatokat célozzon meg, és a politikai vágyaiktól mentesítsék a hazai oktatási rendszert. Az iskolákban nyugalomnak kell lennie, és világilag semleges oktatásnak kell folyni.

(Munkaspart.hu – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share