Kommunista nem a rovásra

Több tízezer éhező gyerek, milliós nagyságú munkanélküliség, fokozódó szegénység mellett tényleg fontosabb a rovásírás?

 

Rovásírás: tényleg nincs jobb dolgunk?

 (A kommunista.net cikke: hevessy, 2010, augusztus 9 – 10:20)

Legyen kötelező tananyag a székely-magyar rovásírás oktatása az iskolákban – ezt szeretné Szegedi Csanád, a Jobbik EP-képviselője.

A politikus közleményében kifejti, hogy a székely-magyar rovásírás a kárpát-medencei magyarság összetartozásának az egyik meghatározó jelképévé vált. Ezért, ahogy az írek feltámasztották kelta-gael nyelvüket, úgy a magyaroknak is kötelességük ősi nemzeti örökségüket ápolni – véli a képviselő. Szegedi Csanád kezdeményezni fogja, hogy a településneveket az állami támogatással, rovásírással is feltüntessék az útjelző táblákon, illetve azt, hogy a kormány írjon ki pályázatokat rovásírásos emlékművek és emléktáblák felállítására.

Néhány ártatlan gondolat: ennyi erővel az eszperantót is taníthatnák az iskolákban, mert az nem csak a magyarságot egyesítheti, hanem a magyarságot más népek eszperantistáival is. Ugyan úgy nincs értelme, mint a rovásírásnak…. Vajon Szegedi Csanád az ősi magyar írás mellé az ősi magyar vallást is bevezetné? Kik lesznek az új táltosok? És mit szólnak majd a történelmi egyházak?

Mégvalami: több tízezer éhező gyerek, milliós nagyságú munkanélküliség, fokozódó szegénység mellett tényleg fontosabb a rovásírás? Előbb talán érjük el, hogy ne legyen az iskolában egyetlen olyan gyerek sem, akinek nem telik tízóraira, és utána tömjük a fejét ősmagyar maszlaggal! Persze, egy jobbikos képviselő, EU-s fizetéssel honnan is tudhatná, mi az az éhezés…. az ő gyerekeik jóllakottan hallgatják a mélymagyar ámde hamis szólamokat.

http://www.kommunista.net/blog/rovasiras-tenyleg-nincs-jobb-dolgunk 

 

Rovas.info megjegyzése:

A rovás ellen fanyalgók újra és újra visszatérő képzettársításaival alapvető bajok vannak. Ha rovás, akkor miért nem hindu, eszperantó stb.? Azért, mert a székely-magyar rovás a magyar műveltség szerves, elidegenithetetlen része. Az kommunista.net-en felvetett “ártatlan” gondolat pedig a lehető legkárosabb. Ugyanis a nemzet attól nemzet, hogy ismeri múltját, ezért előbb okatni kell, hogy gazdaságilag helyreálljon az ország – lásd Klebelsberg Kunó tevékenykedését, Trianon után. 

Akkor iskolák ezrei épültek fel, ami megalapozta a következő generáció műveltségi alapját. A mai éhező diákok pedig a kereskedelmi TV-ből ömlő kulturszemetet kapják, ebből sem jóllakni, sem fejlődni nem fognak, agymosottként pedig mehetnek bérrabszolgának oda, ahol csak megtűrik őket (ez a végső cél egyébként). Itt a liberálisok alapvető ármánya. 

A rovás és az egyház viszonya, köszöni jól van. Éppen az egyház az, melynek templomaiban fennmaradt a rovásemlékek tekintélyes része. Hamis a kérdés, kik lesznek az új táltosok? Ilyen erővel kérdezhetnénk azt is, ki lesz az MSZP vagy a Rábafüzesi Traktorgumigyár új elnöke.

Egyébként ha már kommunista.net, kérjük visszaadni a gyerekek élelmezésére szánt és ellopott pénzt…

 

Kapcsolódó cikkek:

Share