Rovásverseny – Székelyudvarhely

Székelyudvarhelyen egyre mozgalmasabb a rovásélet. Rovásverseny és műveltségi találkozó lesz szombaton.

 

Rovásverseny és műveltségi találkozó a Székely Pajzs szervezésében

Az 5 csoport közül a legjobb versenyző egy ezüst Tatárlaki amulettet vihet haza.

A verseny 2011. március 26-án, szombaton 10 óra 30 perctől kezdődik. A verseny ideje egy óra, tehát 11 óra 30 percig minden versenyző a tesztlapját le kell adnia. 12 órától előadások, mesemondók, népdalénekesek és versszavalókat halhatunk, különböző kézműves foglalkozások lesznek. A verseny díjazása 16 órakor fog kezdődni. A versenynek csak nyertesei vannak, mert minden résztvevő gyarapodik tudásban és élményekben.

Ameddig a tesztlapokat javitsák, addig a versenyzők, kisérőik és más érdeklődők Mandics György, Balla Ede és Tisza András előadásait hallgathatják meg, erről hamarosan bővebben írunk.

A versenyre benevezési díjat a jelentkezőknek nem kell fizetni, csak a szabadidejüket kell, hogy erre fordítsák, de ígérjük, hogy feledhetetlen élményben lesz részük.

Az előadásokat és a versenyen kívüli programokat bárki látogathatja, szintén nem kell ezért sem belépőt fizetni.
Nagyon sokan érdeklődnek a rovásverseny iránt, sok vidéki iskolából is jelentkeztek tanárok, tanítók, hogy elhoznak egy vagy két diákot, sőt például Oroszhegyből már 9-en jelentkeztek, Székelyudvarhelyről több iskolának a tanárai jelezték, hogy részt vennének a tanulóik.

Nem számítottunk arra, hogy idén is ilyen sok támogatója lesz versenynek. Könyvesboltok, Panziók, üzletek jelentkeztek, hogy szívesen támogatnák, mert nagyon jó kezdeményezésnek találják a versenyt.

(Szekelypajzs.org – Eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share