Puzsér Róbert rovás aláírása – Nádszeg

A Felvidéki Magyar Szigeten, Nádszegen járt a Rovás Alapítvány, ahol Puzsér Róbert is lerótta nevét.

Rovás Sátor a X. Felvidéki Magyar Szigeten

2017 június 22-24-én került sorra a tizedik, jubileumi Magyar Szigetre. A rendezvényen a Rovás Sátorban lehetett gyakorolni a rovást, valamint beszélgetni a rovásműveltségről és lehetséges alkalmazási területekről, így a rovástáblákról is.

Alárovás gyakorlás – Puzsér Róbert és aki segít: Mátyás Zoltán

A szombat délutáni előadók mindegyike lerótta a nevét a Rovás Sátornál, így történt, hogy magyar-történelemtanár végzettégű Puzsér Róbert (jelenleg média- és rendszerkritikus) neve alá a terrorizmussal vádolt székely Beke Istváné került.

“Ródd le a neved”: Puzsér Róbert és Beke István

Beke István előadásában beszámolt üldöztetéséről, az előzetesben és házi őrizetben töltött mindennapjairól. Kitért arra is, hogy a szabadidejét a rovásnak szentelte, leveleit már így írta. Az első 18 nap alatt ért el családjához, de ezután már 3-4 napos átfutással kapták meg. Nyilván ennyi idő kellett ahhoz, hogy a hatóságtól is valaki megtanulja ezt az írásmódot. Sőt, belefogott egy rovásírás ábécés könyv írásába is, így nem igazán értették a fogvatartók, miért is akar a felesége beküldeni egy latinbetűs ábécés könyvet, amit csak negyedszer sikerült eljuttatni.

Beke István lerója nevét

Külföldi vendégek, így a lengyel látogatók is megpróbálkoztak a nevük lerovásával, ami számukra bizonyára egy érdekes logikai játék volt csupán – de ezzel meg is tanulták, hogy a magyaroknak van saját írásrendszerük, a latinbetűk mellett.

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share