Kéthely – rovástábla a reklámfilmben

Kéthely bevezető útjain is van rovástábla, amely feltűnik a prémium kategóriás borról szóló reklámfilm elején.

Rovás mint marketingeszköz

Az alábbi bemutató film elején a szokásos nevezetességek felvillantásakor megjelenik Kéthely rovástáblája is egy pillanatra. Látszólag mellékes jelenet, de ma már ez is hozzátartozik egy település látképéhez. Így is lehet értéket közvetíteni, ahol a település neve két helyen 🙂 is fel van tüntetve: a latinbetűs táblán és a rovásbetűs táblán.

kethely_reklam

Kéthely latinbetűs és rovásbetűs helynévtábla a reklámfilm elején (0:16-nál) 

Kéthely, ahol minden egy helyen van

A Balatontól 7 km-re fekvő Kéthelyen nem is gondolná az ember, hogy gyakorlatilag minden egy helyen van. Itt a borkészítésnek már több mint 300 éves hagyománya van, amelyet az is bizonyít, hogy több prémium kategóriás bor szőlőtőkéjének adnak otthont az itteni dűlők. A borokat magyar tölgyfahordóban érlelik.

A Balatonnál egyáltalán nem jellemző a vörösbor termesztés, amiben Kéthely megintcsak kilóg a sorból. A Kristinus Merlot borát a legszebb fajta bornak választották. Tök fura, hogy itt terem kékszőlő egyébként, de a Balaton közelsége és a mikroklíma (a talajadottságok és a napsütéses órák száma) Toszkána éghajlatát idézi, ami kimondottan jót tesz a szőlőnek.

De itt nemcsak a boroké a főszerep. Már-már egy kulturális központ alakult ki a 2500 lelkes kis falucskában. 32 férőhelyes mozitermükben az átlagos jegyár feléért már be lehet ülni filmezni egyet. A Vino Cino nemcsak a neve miatt különleges, hanem a mozi nasi kínálatuk miatt is. Nem a megszokott popcorn-kóla kombót kell kényszerből magaddal vinni, hanem a gasztroműhelyben készített grissinit egy finom hűtött borral. Totális francia elegancia.

És, ha már francia elegancia, akkor egy fine dining vacsora is kijár ilyenkor. Az étterem séfje és cukrásza is szakmailag elismert ételkészítők az országban, akik igyekeznek helyi alapanyagokból minél jobb minőségi ételeket rakni a tányérokra, hogy az itt töltött idő valóban kellemes legyen.

Ha már kedvet kaptunk a csodálatos panorámához a borbirtokon sétálgatva és maradnánk még egy napot, akkor a Vinotel 10 szobájának egyikében meg lehet szállni. Ez azért is szerencsés, mert minden egy helyen van. A bor, a vacsi és a mozi is.

(gyereabalatonra.reblog.hu – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share