Nagytétény – A névadó vezérre emlékeztek

A rovásírás és a magyar képzőművészet gyökerei a honfoglalás korában címmel Bánhegyi Ferenc igazgató, történelemtanár tartott előadást az ünnepségen.

Nagytétény névadójára, Tétény Vezérre emlékeztek

A Szelmann Házban a Nagytétényi Polgári Kör szervezte idén is a hagyományos, honfoglalás korát idéző családi rendezvényt, a 2. Tétény Vezér Napját.

A Szelmann Ház Télikert Galériájában elsőként László Istvánné, az NPK elnöke köszöntötte a résztvevőket. Mohácsi Sándor festőművész “Rovás és kép” című kiállításának megnyitóján Nirsch Kincső, a Bartók Béla úti Általános Iskola tanulója szavalt, a rovásírás és a magyar képzőművészet gyökerei a honfoglalás korában címmel pedig Bánhegyi Ferenc igazgató, történelemtanár tartott előadást.

Nagy sikere volt a Budafokos Baranta Egyesület harcászati bemutatójának és az Archaika Kerámiapark honfoglalás-kori és szkíta leleteket bemutató kiállításának, illetve a gyermekek számára rendezett nemezelő kézműves foglalkozásnak is. Egy korabeli ételkülönlegesség, a Hun Királyi Áldos készítését sajátíthatták el a látogatók, majd meg is kóstolhatták azt, de a látványosságok közé tartozott a kertben felállított jurta is. A rendezvényen részt vett Karsay Ferenc polgármester és Szabolcs Attila, Budafok-Tétény országgyűlési képviselője is.

Az M1 Híradója is beszámolt az eseményről, szombaton a 22 órai hírösszefoglalóban (22.18-kor, a linken a videóban 18.08-tól tekinthető meg a beszámoló).

Videó itt!

(Budafokteteny.hu – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share