2. Tétény vezér napja

November 7-én Budafokon egész napos programon belül a rovás és képzőművészet kapcsolatáról is szó esik.  

2. Tétény vezér napja

Időpont: 2015-11-07 10:00 – 13:00. Helyszín: Szelmann ház.
A Nagytétényi Polgári Kör tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és kedves ismerőseit hagyományos, honfoglalás korát idéző családi rendezvényére, a 2. Tétény Vezér Napjára.

Program:
10 órakor ünnepélyes megnyitó a Szelmann Ház Télikert Galériájában.

  • Köszöntőt mond: László Istvánné, a NPK elnöke.
  • Mohácsi Sándor festőművész “Rovás és kép” című kiállításának megnyitója. Verset mond: Nirsch Kincső, a Bartók Béla úti Általános Iskola tanulója.
  • A rovásírás és a magyar képzőművészet gyökerei a honfoglalás korában. Előadó: Bánhegyi Ferenc igazgató, történelemtanár.

11 órától

  • a Budafokos Baranta Egyesület harcászati bemutatója
  • Az Archaika Kerámiapark honfoglalás-kori és szkíta leleteket mutat be és apróbb tárgyakat készít az érdeklődőkkel. Művészeti vezető: Vinczéné Lőrincz Ágnes.

NEMEZELÉS: a szakmai fortélyok megismerése, honfoglalás-kori jelképek készítése. Vezető: Szabó Mária.

BŐRMŰVESSÉG: honfoglalás-kori jelképek készítése. Vezető: Vámos Károly bőrműves.
A Madárdal Zenekar “Őseink szellemében” című műsora

Egy korabeli ételkülönlegesség, a Hun Királyi Áldos készítését is elsajátíthatják, valamint jurtával és korhű ruhákkal ismerkedhetnek meg a látogatók. Jó idő esetén a füves területen az Üllő Vezér Hagyományőrző Egyesület kosárhintája és fajátékai várják a kicsiket.

A belépés díjtalan.

A rendezvény fő támogatói:
Budafok-Tétény XXII. kerület Önkormányzata, Klauzál Gábor Budafok-Tétény Művelődési Központ, Bartók Béla Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Huszonkettő Online, Városházi Híradó, Artchaika Ősművészeti Egyesület, Budafokos Baranta Egyesület, Üllő Vezér Hagyományőrző Egyesület, Bánhegyi Ferenc igazgató, történelem tanár, Bakó Károly képzőművész, Mohácsi Sándor képzőművész

(budafokteteny.hu – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share