Csepel – Szélsőséges a rovás

Újabb gyurcsányista politikusjelölt acsarkodik a rovás ellen. Úgy tűnik Csepelen csak ez tartja egyben a balliberális oldalt.

A történelem balliberális hordaléka Csepelen

Az országgyűlési választások kampányában már megjelent Csepelen az elmúlt rendszer egyik csontváza, a bajnaista Együtt-PM színeiben próbálkozó Szabó Szabolcs, aki kirohant a rovásműveltség ellen. Amolyan proletár agit-prop stílusban, gyűlölködve minden ellen, ami magyar. Most az egykori diktatúra örököseinek másik színárnyalata, a Szanyi kapitány által csak “zakkant bolsi milliárdos”-nak nevezett Gyurcsány vezette DK helyi polgármester-jelöltjének gurult el a gyógyszere. Bár Gyurcsány emlékezetes rovásellenes dühkitörése óta lehetséges, hogy a rovás-fóbia az előremenetel feltétele balliberális pártban.

Reméljük, hogy Csepelen már csak ezért is egyre erősebb lesz a rovásműveltség jelenléte, melyhez sok sikert kívánunk a helyi közösségeknek.

(Rovás Info)

A rovásírás is szélsőséges a balliberális polgármester-jelöltnek

Szélsőségesen radikálisnak, a nyilas eszmék hordozóinak tartja Horváth Gyula csepeli balliberális polgármester-jelölt azokat, akik tanítják vagy ismerik a székely-magyar rovásírást – derül ki a csepel.info cikke szerint a politikus egyik blogbejegyzéséből. Horváth attól borult ki teljesen, hogy a csepeli Weiss Manfréd Szakközépiskola egyik végzős osztálya idén rovásírásos tablóval búcsúzott. Az Index.hu szerint ez az év egyik legkülönlegesebb tablója volt, a Demokratikus Koalíció helyi elnöke azonban bírálta a hagyományőrzést megengedő iskolát is: szerinte nem véletlenül hívják azt “nyilas iskolának”.

Nem a rovásírás az első, amely éles bírálatot kap Horváth Gyulától: történelmi jelképeink is rendszeresen megkapják a magukét, legyen szó az Árpád-házi királyok “szélsőséges” zászlóiról vagy a 64 vármegye “irredenta” címereiről. Míg szerinte a “nemzeti” és a “magyar” szavak sértően sokszor fordulnak elő, a homoszexuálisok meztelenkedéseivel már sokkal megengedőbb. A helyi balliberális képviselő-jelöltek közül többen is kimentek bulizni a Budapest Pride felvonulására: egyikük egy olyan kifestett férfival fényképezkedett, akin mindössze egy fehér alsónadrág volt. Nyilván úgy vélik, hogy Budapest utcáin elfogadhatók az alsógatyás homoszexuálisok, de a kőbe faragott régi, “irredenta” címerek már nem.

x

A jobboldalon álló helyi DK-s jelölt nem szélsőséges, ha ilyen aberráltakkal fotózkodik

Radikális jelek

“Amikor egy kerületi iskola azzal kerül egy országos sajtótermék oldalára, hogy tablóján olyan jelek szerepelnek, amelyek erősen hajaznak a hazai jobboldali radikalizmus által igen gyakran, (és előszeretettel) használt jeleire, ott érdemes elgondolkodni azon, hogy a nevelés, a vezetői környezet, ismeri-e a mai társadalmi viszonyokat és azok jelképrendszerét? Ahol ez a jelképrendszer a jobb, különösen a szélső jobb sajátja. Magyarországon már minden nemzeti: a dohánybolttól a minisztériumon át, a vágtáig. Ezek után csodálkozzunk-e azon, ha az érettségi tabló is jeleket mutat? Ezt az iskolát, bizonyos körökben már hosszú évek óta “nyilas iskolának” mondják. Hogy miért, azt csak sejteni lehet.”

x

Szép tabló, de a szélsőséges párt szerint ez nem megengedhető

A fenti, ízelítőnek szánt sorokat Horváth Gyula az után írta, hogy értesült a Weiss Manfréd Szakközépiskola rovásírással készített tablóképéről. A tablót készítő fiatalok azonban még két égbekiáltó és talán megbocsáthatatlan bűnt is elkövettek. Látható ugyanis rajta egy hátrafelé nyilazó magyar lovas – amely egyébként egyedülálló volt a hadtörténetben. Horváth Gyula azonban a nyilasból már a magyar nácikra, a nyilasokra gondolhatott, míg a ló a kerület új címerét juttathatta eszébe. (Árpád lovászát hívták Csepelnek, ezért látható egy ló a kerület új címerében.) Mivel a balliberális politikus szerint az elmúlt négy évben minden rombolás és pusztítás volt, ami az országban és Csepelen történt, a rovásírás mellett a kerület új címerét is szeretné mihamarabb elpusztítani.

(Eredeti cikk: csepel.info – alfahir.hu)

Kapcsolódó cikkek:

Share