Rovás csípi a baloldal szemét

alt

Kezdődik a kampány, a baloldal szokásához híven igyekszik mindenbe a lábát törölni, ami magyar. Csepel bajnaista képviseljelöltje sem kivétel, sőt!

 

Agit-prop elvtárs és a rovás

A balliberális politikusok eszköztárában az elmúlt években nélkülözhetetlen darab lett a rovás, ha a “másik oldal” ekézése a házi feladat. Ez nagy eredmény, hiszen pár év alatt nemzeti írásunk léte átlépte az ingerküszöbüket (illetve tagadni és elhallgatni már nem tudják). Azonban a vaktában “rovásírásozás”-hoz sem tárgyi tudás, sem pedig az összefüggéseket ismerete nem társul. Szakmai kérdéseket persze nem kérünk számon, de ma már a Google segítségével bármelyik baller politikus is pár másodperc alatt tájékozódhatna, hogy a rovásműveltség népszerűségéhez, a székely-magyar rovás terjedéséhez a “Zorbán kormány”-nak mennyi köze van. (a helyes válasz: 0)

A jelenlegi hatalom nemzeti írásunk ügyét ugyanis úgy kerülgeti, mint macska a forró kását. A rovásműveltség kimaradt az alaptörvényből, nincs nevesítve az alaptantervben, nem része a hungarikumoknak sem és a kulturális kormányzat távol tartja magát a technikai szabványosításban a nemzeti érdekképviselettől. Az Aczél-i “tűrés” kategóriájára jellemző hozzáállást a háttérben nem ritkán az egyértelmű “tiltás” váltja fel, melyre példa a rovásos helynévtáblákkal szembeni gáncsoskodás, amit a határon túlra is exportál a hatalom.

A rovótársadalmat viszont az vígasztalja, hogy a most egymással acsarkodó oszrágrontók már együtt sem tudják megakadályozni nemzeti írásunk fejlődését és terjedését. Így aztán a Szabó Szabolcsok is jobb, ha hozzászoknak a rovás jelenlétéhez!

Szabó Szabolcs (Együtt PM): Csepel új tévutakon

(a politikai pamflet érdemtelen a teljes utánközlésre, csak a rovással foglalkozó részt emeltük ki. RI)

alt…Az utcát járva tapasztalhatjuk, hogy a legtöbb csepeli polgárt kifejezetten zavarja, hogy Németh Szilárd igencsak lelkesedik a szélsőjobbos szimbólumok, valamint a szélsőjobb emblematikus figurái iránt. Van most már turulos országzászlónk, nagymagyarországos virágágyásunk, volt már Nyírő est a Radnóti Művelődési Házban (sic!), sokszor találkozhatunk rovásírásos hirdetményekkel, és az önkormányzat hivatalos honlapja is gyakran közöl igen furcsa írásokat a jobboldali sajtóból.

Az esetenként jó irányba mutató fejlesztések (mint pl. a Kiserdő felújítása, a Szent Imre tér fejlesztése, a  Darudomb átépítése, a Kis-Duna partjának foltszerű fejlesztése) nyakon van öntve ezzel az avíttas, dohos ideológiával. Mindezt még megfejelték az utcák átnevezésekkel is, mellyel igencsak felbosszantották az érintett lakosokat.

(Csepeliek.blog.hu – eredeti napjóbejegyzés)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share