Gyurcsány a rovástábla ellen

alt

Flepnis Fletó, a bal-lib Jolly-Jokere kiadta a jelszót: le a rovástáblákkal! Mintha csak Fabiny püspököt hallanánk… (Híradó-részlettel!)

Nagykoalíció a magyar örökség ellen

Mindennél beszédesebb, hogy pont a Magyar Kultúra (!) napjára esett az egybesült balliberális oldal kulturkampfos konferenciája és a Magyarok Világszövetsége zsebszínházának sajtótájékoztatója, amelyen bejelentették, hogy a székely-magyar rovást amerikai-osztrák segédlettel kihalt magyar rúnára nevezték át. Sok minden (pl. az MSzMP-s csontvázak) mellett közös két társaságban az is, hogy a lassan ezres nagyságrendet elérő egységes rovástáblák csípik a szemüket – nem kicsit, nagyon! No, de ahogy mondani szokták, lassacskán összenő, ami összetartozik. A rovás ezzel a kampány része lett – de így se rossz.

Gyurcsány Ferenc: le a rovástáblákkal! (részlet a Híradóból -2014.01.23) 

Ingerküszöb

Nem kétséges immár, hogy az egységes rovástáblák sokaságával, mennyiségi és minőségi áttörést ért el a Rovás Alapítvány és a több száz táblaálító közösség a Kárpát-medencében. A siker meghaladta a bukott miniszterelnök ingerküszöbét is, mert a baloldal kampányindító konferenciáján a rovásos helynévtáblák ellen retorziókat vázolt fel. Bár egy normális, “magyar” miniszterelnök-jelölttől teljesen elképzelhetetlen volna, hogy ne tudja – ősi örökségünk, az Európai Unió negyedik élő írása (latin, cirill és görög mellett). De ki beszél itt normálisakról, magyarokról?

Mindenesetre a kihalt magyar rúnát szorgalmazó, egységes rovástábla-ellenes MVSZ-szes társulat, az MSzMP-s Szondi Miklóssal és a Demokrata hasábjain a rovástáblák ellen uszító Szakács Gáborral az élen szépen egy platformra csüccsent Gyurcsánnyal. Gratulálunk mindkettőjüknek 🙂

Erre csak egy válasz lehetséges. Minden településre egységes Kárpát-medencei rovástáblát!

(Rovás Infó)

Gyurcsány: Itt az ideje a kulturkampfnak (index.hu)

Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció akkora lendületben van, hogy még Mesterházy Attila is a DK sikereit osztja meg saját Facebook-falán. Azután, hogy a nagy közös baloldali lista harmadik helyére került Gyurcsány, pártja most épp a kultúra napját húzta be magának: volt MSZP-s, SZDSZ-es kulturális és oktatási miniszterek, írók, újságírók, részvételével szervezte meg a ‘mit gondolunk a kultúráról, mit tervezünk vele tenni’ tematikájú konferenciáját. Bár a találkozón híresen nagy pesszimisták is részt vettek, Spiró György világbúcsúztatásán túl azért volt egy-két jövővel kapcsolatban megfogalmazott pozitív gondolat is. Persze, mivel a résztvevők hatalmas összefogáspártiak, így a sikerek után nem is lehetnek túlzottan maguk alatt.

Kultúra és hatalom címmel rendezett konferenciát a Demokratikus Koalíció, a magyar kultúra napján, az Ybl-palotában. A pártelnök, Gyurcsány Ferenc, a szocialista Hiller István, és a Szabad Demokrata Magyar Bálint, volt oktatási miniszterek, Bozóki András, a nemzeti kulturális örökség volt minisztere mellett olyan meghívott vendégek mondtak beszédet, mint a Párizsban élő Kende Péter, Niedermüller Péter, Rényi András, Spiró György, P. Szűcs Julianna, Vásárhelyi Mária, vagy Ungváry Rudolf. Fischer Iván, Markó Béla üzenetét pedig felolvasták.

A felszólalók sokféleképpen sorolták fel a jelenlegi kormány kultúrpolitikájának romboló hatásait, ehhez a volt oktatási és kulturális miniszterek felsorolták sajátjuk sikereit is. Ha az önmagában nem lett volna elég szórakoztató, ahogy Magyar Bálint és Hiller István sikeresnek nevezik saját miniszterségüket, az hogy ezek az emberek most együtt gondolkodnak a jövő Magyarországának kultur-, vagy kulturális politikájáról az mindenképp az lett.

(…)

Gyurcsány szerint a köztelevíziót így ebben a formájában meg kell szüntetni, mert funkcióját a kultúra közvetítését gyakorlatilag elveszítette. A Szabadság térre tervezett német megszállásnak emléket állító emlékműről azt mondta, ha azt a ?cudar szobrot” mégis felállítják, akkor sokadszor követnek el erőszakot a ?szabadságelvű, demokratikus Magyarország lelkén”, és kormányváltás esetén el kell azt távolítani. Ahogy a rovásírásos névtáblákat is. A Jobbikból pedig ki kellene zárni azokat a jobbikosokat akik nem tudják elolvasni rovásírásul Kiskunfélegyházát.

(…)

(index.hu – eredeti cikk)

(mandiner.hu – eredeti cikk)

Utóirat:

Mit is mondhatna erre az építő jellegű munkához szokott Rovás Infó? Íme a házi feladat a Gyurcsány vezette baloldali összekapaszkodás ikonjait, vagy a rovás tönkretételére összesereglett rúna-kolhoz csontvázait idegösszeomlásba kergetni kívánó jobbikosok és nem jobbikosoknak egyaránt.

kiskunfelegyhaza

Gyakorlat a Kiskunfélegyháza rovástábla elolvasásához

kiskunlachaza

… nem ám összekeverni Kiskunlacháza rovástáblájával

Kapcsolódó cikkek: 

Share