Rovástábla – Balatonalmádi

alt

Immár negyedik éve avatnak egységes székely-magyar rovásos helynévtáblákat Trianon évfrodulóján is. A mozgalom fokozatosan terjed.

Táblaavatás – Balatonalmádi

Balatonalmádi Budatava felőli bekötőútja mellett a város első székely-magyar rovásírásos helységnévtáblája fogadja az autósokat. A táblát, melynek állítását a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi szervezete kezdeményezte és finanszírozta, június 4-én délután adta át Kepli Lajos országgyűlési képviselő.

Köszöntőjében Számfira Balázs, a helyi szervezet elnöke kiemelte, hogy a közeljövőben a város minden bekötőútja mellé terveznek rovásírásos táblát állítani. A szervezet nevében megköszönte a város polgármesterének, hogy nem gördített akadályokat tervük megvalósítása elé.

Balatonalmadi

Kepli Lajos a Trianoni gyásznap alkalmából szólt kulturális értékeink védelmének fontosságáról és hangsúlyozta, hogy országunkat feldarabolhatták, területünk kétharmadát elvehették, de magyarságunkat, kultúránkat nem adhatjuk fel, küzdenünk kell megőrzéséért. Beszédében kérte a jelen lévőket, hogy fordítsanak időt ősi kultúránk megismerésére, melynek gyökerei egy évezrednél is messzebb nyúlnak vissza.

Kapcsolódó cikkek:

 

Share