Rovás és politikai hírek

alt

A rovás idén kevésbé volt témája a választási sárdobálásnak. Az elmúlt napokban is csak néhány képi utalást találtunk. Frissítve!

 

Ha már választás

Az idei választási  kampányt hosszúra és gyalázkodóra becsülték a szakértők. Részben igazuk is volt, hiszen programot nem nagyon olvashattunk, a megosztott közéleti sárdobálás pedig kínosan tervezettnek tűnik. Vagy csak mi kezdünk elfásulni?

Nemzeti írásunk szerepe a kampányban nem jelent meg, ami talán az “elhallgatási nagykoalíciónak” köszönhető. Bár van, aki ezt is megszegte, de Gyurcsány rovásellenes kirohanásán sem lepődhettünk meg nagyon.

Kimaradt a rovás? (Origo.hu)

Bár a jobb-, illetve nemzeti oldalt gúnyolók eszköztárában szinte állandósult a rovás cikizése (Árpád-sáv, Nagy-Magyarország, Szent-korona, turul mellett), most kimaradt nemzeti írásunk a sorból. Legalább is a szavak mezején az Origo-ban megjelent Jobbikot kritizáló cikkben.

“A tér sokkal inkább egy park, gondosan ápolt gyeppel, virágágyásokkal, a városházával szemben pedig a radikális jobboldal kedvenc szimbólumai sorakoznak: van turulszobor, Trianon-emlékmű, Nagy-Magyarország-térkép és kopjafa is.”

alt

Origo.hu cikk Tiszavasváriról – a képen a magyar-perzsa testvérvárosi tábla 3 írással

Székelyföld rovással (Index.hu)

Az Index.hu már-már beállni látszik a Jobbik kampányába 🙂 ahogy kisfilmmel örökíti meg egy volt LMP-szavazó meggyőzését. Az operatőr itt is résen volt, hiszen a Dúró Dórával készült beszélgetés felvételekor nem mulasztotta egy Székelyföld térképének rovásfeliratát is felvenni. Vajon a szöveget is elolvasták rajta: “Székelyföld – jelenleg oláh megszállás alatt”.

Indavideón itt nézhető meg.

Kilépett a szubkultúrából (Index.hu)

Az Idex.hu azért kitesz magáért, illetve nemzeti íráskultúránk “identitásjelzővé” degradálásáért a Lapos Orbán és 3D Vona miniszterelnök-jelölti vitáról tudósítva:

?Nem fogok felületet biztosítani a saját testemen keresztül a támadásokra, ócsárlásokra? – mondta nemrég Orbán, ezzel alaposan beszűkítve a vele vitázni kívánók mozgásterét, de talán nem annyira, mint szerette volna.  A Jobbik legalábbis a maximumot hozta ki a lehetőségből a közönség előtt, amelynek soraiban már nem csak az Árpád-sávos csuklóvédős, rovásírás pólós, tarsolyos, Harcos-farmeros B-közepes szubkultúra jelenik meg. Sőt, nem is ez a domináns.

Ha másutt is megjelenik a rovás a kampányban, akkor várjuk olvasóink leveleit és beszámolunk a példákról.

Mai rovástábla avatás – Szigethalom

Kedves választókerületi Tagtársaim! Kedves Szimpatizánsok! 

A választást megelőző utolsó előtti eseményként Szigethalmon rovásírásos helységnévtáblát fogunk felavatni, melyre szeretettel várunk mindenkit! 

  • Időpont: 2014. április 5. (szombat) 11 óra
  • Helyszín: Szigetszentmiklós-Gyártelep, HÉV átjárónál

(Lupa János országgyűlési képviselőjelölt – Jobbik)

alt

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share