Rovott kampány – MSZP

alt

Míg Kovács László, az MSZP veterán politikusa a rovásírásos kor visszatérésével rémisztgeti választóit, addig Varju László Szigetszentmiklós és Dunaharaszti környékén éppen őseink írásával kampányol. Nem, ez nem vicc! 

 

MSzp – rovott kampány

A bukott MSZP-ben úgy látszik sem megfelelő kommunikáció, sem pedig egységes ideológia nincs. A kétségbeesett vergődés közben hallottuk már Mesterházy Attilát Trianon fájdalmáról beszélni, a szocialista párt kampánya piros-fehér-zöld színekbe öltözött. Azt azonban nem gondoltuk volna, hogy egy helyi választási újságot, “A Kis-Duna menté”-t rovásírással is feldíszítsenek!

altPedig ezt történt. Kedves olvasónk juttatta el a Rovatmagazin.hu-nak a kis füzetet, melynek címlapján rögtön rovásírást találunk. Az, hogy miként, az más kérdés, mert néhány betű igen furcsára sikeredett, ráadásul úgy, hogy egy ABC-t is beraktak az utolsó oldalra… Ebből látszik, hogy még másolni sem tudnak.

Ha az ember kinyitja az újságot, Varjú Lászlóval néz farkasszemet, majd egy kalendárium után a területen történt fejlesztésekbe botlunk. Dunaharaszti, Halásztelek, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Taksony, Tököl, majd egy beillesztett vörös színben izzó oldal. Bosszankodva továbblapozva egy Fidesz-MSZP összehasonlítás látható oszlopdiagramok segítségével. Természetesen a szegfű diadalmaskodik a narancs fölött. Miként, azt nem lehet tudni, de sikerült így kihozni, s az ember elgondolkodik, hogy nem is élünk olyan rosszul, mint 8 éve…

Az újság végén még belefért egy Orbán-rovat, mint a patás felidézése, és elérkeztünk a lényeghez: “Rovásírás”. Nem részletezném, mindenki olvassa el az alábbi néhány sort, érdemes. Pálos rovásírás, titkosírás, egyetemisták, a magyar megmaradás egyik jelképe, stb.

alt

Érdekes, hogy az MSZP mindent megpróbál azért, hogy még az utolsó pillanatban is összekaparjon néhány szavazatot. Ha éppen az eddig hanyagolt, legendának és fasiszta jelképeknek titulált rovásírással, akkor azzal. Főleg, egy olyan körzetben, ahol már elég régóta áll rovásírásos helységnévtábla. Egészen konkrétan Szigetszentmiklós lakosai üdvözlik ily módon az arra járókat.

 

Mindenesetre köszönjük a pártnak – ettől persze X-et nem kapnak!

(Gribek Dániel – Rovatmagazin.hu)

 

Kapcsolódó cikk:

Share