Fideszes a rovástábláért

alt

Pártállástól függetlenül állítják a rovástáblákat – ezúttal a Kiskunhalasi fideszes képviselő indítványozta a rovástábla állítást, de ennél tovább is ment. Sok sikert kívánunk neki.

 

Kétféle ember van…

Szoktuk, ezt nagyon gyakran írni a Rovás Infó cikkeiben. Továbbra is fenntartjuk ezt és továbbra is csak ismételjük, hogy minél többen ébredjünk rá az igazára. Tehát, kétféle ember van – az egyik épít, a másik rombol! A külcsín, világnézet és minden egyéb nem számít. Tehát, aki rovástáblát állít, az tesz a rovásműveltség érdekében, aki pedig mindezt tettel akadályozza, szóval becsmérli, az a rovásműveltség ellen dolgozik – rombol. Pont.

(Rovás Info)

Kiskunhalason legyen rovás oktatás is! (Halasi tükör)

Kiskunhalas neve a jövőben a helységnévtáblán ne csak latin-betűvel, hanem rovásírással is szerepeljen a város határában. Többek között ezt kéri Hunyadi Péter képviselő. Több magyarországi településen már évek óta rovásírásos tábla is jelzi az adott város, község nevét. Hunyadi Péter azt szeretné, ha ez Kiskunhalason is így lenne a jövőben. A Fidesz frakció képviselője azt is jelezte, szeretné, hogy a helyi tanrendbe kerüljön be a rovásírás betűinek oktatása.

(Halasi tükör – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share