Cigányúton a rovás

nol2

Újabb NOL-cikk használja a rovás témakörét szitkozódásra. A visszaeső cikkíró nem tud szabadulni saját sablonjaitól.

Már pedig én ezt akkor se hiszem el…

Mondja az öreg székely, miután a fia elvitte moziba, a 3D-s Csillagok háborúja filmre. No, így járt a Népszabadság újság(ot)írója, Kácsor Zsolt, mikor egy (félig) cigány származású jobbikosról, Jónás Kálmánról (Hajdúszoboszló) készített hitetlenkedő cikket. Hiába no, a tolerancia-bajnokságban még nem indult verseny a rasszista beálítottságú fogyatékosok számára 🙂

Ez persze legyen az ő gondja. De ismételten “rovásírásozott” egy jót – nyilvánvalóan fogalma sem lévén az egészről:

– Ismerősei szerint Tónó – ez a beceneve – ?kritika nélkül elfogadja a jobbikos propagandát, és már úgy szajkózza a rovásírásos-turulos nemzetmentő leckét, mintha csak ő írta volna?.

Egy másik ismerőse így fogalmazott: ?Vitatkozni nehéz vele, mert szinte szó szerint átveszi Vona Gábor mondatait, jobbikos tevékenysége pedig leírható a kettős kereszt fölállításával, a rovásírásos helységnévtábla kihelyezésével, s most a székely zászló kitűzettetésével, hát ennyi.?

A cigányzenész, aki a Jobbik városi elnöke (NOL)

Az eredeti cikk teljes egészében itt (Kácsor Zsolt – NOL) található meg. Érdekes olvasmány azok számára, akik a faji alapú beskatulyázás baloldali változatára kíváncsiak. A cikkíró Kácsor Zsolt egyébként már korábbi “rettegő írásaiban” is bizonyságot tett a rovás témájában tett teljes tudatlanságáról és fóbiáiról.

Mindenesetre Jónás Kálmán biztosan vezet Kácsorral szemben a táblaállítási versenyben 🙂

 

Kapcsolódó cikkek:

Share