Vihar a homokozóban

alt

Nemi identitásában kihívásokkal küzdő polgártárs képzettársítása a rovás láttán – igazi orvosi eset 🙂 16+

 

Kommentár nélkül …

… szinte nehéz is lenne kibírni. De a naplóbejegyzéshez tényleg csak annyi a tanács, hogy a szerző nyilvánvaló provokációs szándékától és tárgyi tudásának teljes hiányától eltekintve érdemes távolságtartóan végigolvasni. Az írás és a bejegyzések révén a jelenkor egyik jellegzetes állatorvosi lovával ismerkedhetünk meg.

 

Az édes bosszú ötlete

altA vendégház másik apartmanjaiban új vendégek: több család, nagy hanggal, kicsi gyerekekkel. Köztük egy kb. négyéves, aranyos szőke kismanó, zöld pólóban. A gyerek szemlátomást bioeszköz: szülei identitásának hirdetőoszlopa. A póló elején ugyanis a székely-magyar rovásírás ábécéje látható, a hátán ugyanezen kódolással valamilyen felirat.

Hogy mi, azt annak ellenére nem tudom elolvasni, hogy egykor – úgy húsz éve – poénból én is megtanultam a rovásírást. De mivel soha nem használtam semmire (lévén senki nem használja semmire), ahogy megtanultam, úgy el is felejtettem.

A póló feliratáról tehát fogalmam sincs – és nagyobb összegben mernék fogadni, hogy a szüleinek sincs. Hiszen a rovásírás valójában, funkcióját tekintve nem írás: nem az a célja, hogy annak segítségével különböző összetett gondolatokat rögzítsenek és közöljenek másokkal. A rovásírás valójában egyetlen, kevéssé összetett gondolat közlésére hivatott:

? Mi nem vagyunk sem zsidók, sem cigányok!

Az édes bosszú – meglehetősen primitív – ötlete pedig mindössze annyi, hogy beszállhatnék a rovásírás-bizniszbe, és árulhatnék én is rovásírásos feliratú pólókat, olyanokat például, mint ez itt:

alt
Az öntudatos gerincmély-magyarok nagy mennyiségben vásárolnák, és villognának benne úton-útfélen, gárdafelvonuláson, pogromokon. Erről készülne sok fénykép is. Amikor pedig már kellően elterjedtek, e fényképeket közzétenném egy weboldalon, a pólófeliratok latin betűs átiratával.

Ilyen szövegekre gondoltam:

?Funkcionális analfabéta vagyok?
?Öntudatos se**fej?
?Fa**t szopni gyáva vagyok, ezért inkább bu**t verek?

De a kedvencem feltehetőleg a fenti volna:

?Mázel tov?

(Birtalan Balázs – eredeti cikk és megjegyzések

 

Kapcsolódó cikkek:

Share