Ferde hajlam és a rovás

A Magyar Narancs nevű szélső-liberális bulvárlap is rovásozott egyet Alföldi “Roberta” kapcsán. Már mindenről nemzeti írásunk jut az eszükbe… Tongue out

 

Alföldi ellen tüntet a Jobbik

Alföldi Róbert hazaáruló, nemzetgyalázó és kulturális selejt – hirdetik a helyi jobbikosok táblái, de véleményüket a bajai képtárba érkező színész-rendezőnek szóban is előadták.

Péntek délután nyílt meg a Nagy István Képtárban, az egykori Vojnich-kúriában Vojnich Erzsébet kiállítása. (A Munkácsy-díjas festőművésszel készült interjúnkat itt olvashatja.) A Jobbikot azonban a kiállításból egyetlen dolog érdekelte: a megnyitó. A megnyitót ugyanis Alföldi Róbert tartotta, márpedig a Nemzeti Színház igazgatója a Jobbik mumusa: nemzeti radikális polgártársaink minden bizonnyal ?Robertával? riogatják csemetéiket, ha hibát vétenek rovásírás közben.

A tüntetés résztvevőiAhogy arról a festő szintén festő férje, Szüts Miklós a narancs.hu-nak telefonon beszámolt: a kiállításmegnyitóra érkező művészeket mintegy húszfős különítmény fogadta, a képen látható transzparensekkel dekorálva. Mikor elhaladtak mellettük, a feliratok üzenetét hangzó formában is megosztották Alföldivel és Vojnichékkal, majd – jó szokásuk szerint – heves fotózásba kezdtek.
 
A helyi fotóst viszont megfenyegették: összetörik az objektívját, ha tovább kattintgat, mert neki ?nincs fotós kitűzője?

(Magyar Narancs – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share