Rovástábla – Nagybereg

alt

Rovástábla-állítás tekintetében Kárpátalja példát mutat az anyaországiaknak is – ezúttal Nagybereg tábláját állították fel ünnepélyesen. 

 

Rovástábla Nagyberegen 

Vidékünk élen jár a székely?magyar rovás korszerű használatának elősegítésében. A Beregszászi járásban az elmúlt másfél hónapban közel 22 rovástáblát avattak. A minap éppen Nagyberegen.

altMint azt Sipos László, a Rovásírás Alapítvány elnöke kiemelte, fontos szerepe van kultúránk azon elemeinek, melyek a nehéz körülmények között is megőrizhetők. Ezek egyike az ősi írásunk, a rovás.

? A székely?magyar rovás korszerű használatának terjedésével egyre sokrétűbb igény fogalmazódik meg a nemzeti írás mindennapi alkalmazása iránt a rovók, a rovást ismerők és a nemzeti kultúra iránt fogékony emberek körében. Lapunknak nyilatkozva elárulta: a terveink szerint idén még 3 táblát avatnak a környéken.

A száznyolcvannyolcadik rovástáblát Csok Márta, a község polgármestere és Kovács Béla, európai parlamenti képviselő avatta fel. Ezt követően a helyi művelődési intézet kulturális programjával kápráztatta el az összegyűlteket.

(Kárpáti Igaz Szó – eredeti cikk)

 

Rovástábla avatás Nagyberegen

További táblaavatások Kárpátalján:

  • Nagymuzsaly – október 13. Gulyás Fesztivál – program
  • Szelmenc – december 3.

Sajtóvisszhang:

 

Kapcsolódó cikkek:

Share