Rovás behunyt szemmel, hátrafelé

Rettegés a rovástól – ismét egy szánalomra méltó ballib szörnyülködőre leltünk, aki ezúttal a népfősikolai hálózat terve kapcsán irtózik egyet a rovástól.

 

Szánalmas paranoia

A hírszerző egyik bloggerének sikerült egy gondolati ívben eljutni a rovástól az antiszemitizmusig. Ez megszokott, nem is lehet vele sok minden kezdeni, de sajnos van helyreigazítandó tévedése: a jelenlegi Nemzeti Alaptantervben továbbra sincs nevesítve a rovás…

Lezsák, népfőiskolák 

 “A következő nyolc évben a Kárpát-medencében 14 új, Lakitelek méretű népfőiskolát hoznának létre – jelentette be Lezsák Sándor, akinek a hosszú távú tervei között az is szerepel, hogy a jövőben valamennyi most kialakítandó járásban működjön majd egy-egy kisebb népfőiskola.A Kárpát-medencében 14 Lakitelek méretű népfőiskola létrehozását tervezik, közülük hetet a határon belül, hármat Erdélyben, kettőt a Felvidéken, egyet-egyet Kárpátalján és a Délvidéken – mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton Lakiteleken a távirati irodának.Ezen kívül hosszabb távon valamennyi járásban egy kisebb méretű járási népfőiskola lesz – mondta a népfőiskolai mozgalom szélesítésének terveiről Lezsák Sándor. A járási népfőiskolák abban különböznek majd a művelődési központoktól, hogy legalább 50 ember elszállásolására és étkeztetésére is alkalmasak lesznek – közölte az Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Főiskola alapítója. Hozzátette: tehát bentlakásos képzést is lehet majd folytatni az intézményekben, de tehetségkutató programok lebonyolítására, vetélkedők megrendezésére és kisebb sportversenyek tartására is alkalmasak lesznek.”(NOL)

Hát, ez igazán isteni lesz. Különösen a “tehetségkutató programok” (rovásírás behunyt szemmel, hátrafelé), a “vetélkedők” (Ki tud többet Wass Albertről) és a “kisebb sportversenyek” (gondolom, Borat nyomán Hunting the Jew, enyhébb esetben lepényevés). Ezek után holmi “egyetemekre” nem is lesz szükség; az universitas amúgy is gyanús, kozmopolita fogalom.(Persze, ha jobban belegondolunk, az ötlet nem is olyan abszurd, akár még roppant hasznos is lehet, tekintettel a jelenlegi kurzus oktatáspolitikájának irányára.)

(Hirszerző blog – eredeti bejegyzés)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share