Népszava – ősköd, sötétség

A Népszava még mindig holdkóros koncepciónak tartja a rovásírás alkalmazását. A lap ezek szerint a sötét múlt vörös ködében él …

 

Ősköd, sötétség

(…)

Ezért kerülnek nyilvánosságra a Vona-párt nevéhez fűződő holdkóros koncepciók is, mint a sámándobosok jelenlétében minap Miskolc határában nyolc rovásírásos helységnévtáblát elhelyező Szegedi Csanád indítványa. Ilyen táblát szerinte minden magyar településre mielőbb (közpénzen persze) fel kell állítani, s egyben alkotmányos védelmet biztosítani a hun-magyar rovásírásnak, illetve tantárggyá tenni azt minden hazai általános iskolában. (A rovásírás-kutatást, ami tudományos téma lenne, már évek óta kezébe vette a nyilasokat is magába foglaló “alternatív tudományosság”, a szélsőjobb, amely az önigazoló misztifikált identitást keresi a keleti ősködben.)

Rovásírással való játszadozásnál veszélyesebbnek tűnik a Széll Kálmán Terv ellenpontjaként megfogalmazott IV. Béla Terv. Vonáék új szociálpolitikával vetnének véget “a cigány népesség indokolatlan szaporodásának”, a gyermek után fizetendő családi pótlék pedig húsz évnél fiatalabb anya esetében nem lenne lehetséges. Immár javasolják államadóssággal kapcsolatos tárgyalások kezdeményezését úgy, hogy ezek eredménye átütemezés vagy részleges adósságcsökkentés legyen.

(…)

(népszava.hu – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share