STOP fanyalgás a rováson

Milyen a balliberális reakció, amikor a közszolgálati TV-n a Magyar Szigetet reklámozzák? Rettegnek a rovástól … naná!

 

A Szenkorona Rádió üdvözli a STOP cikkét:

A STOP.hu kicsit balliberális cikke, de azért köszönjük szépen a reklámot:

A minap arra ébredtem, hogy az m1 reggeli műsorsávjában a Magyar Szigetet reklámozzák. A félálomból ocsúdás elbizonytalanított, hogy csakugyan azt láttam-e, amit, ám egy Twitter-üzenetben is azt firtatta valaki, mit keresett a Magyar Sziget beharangozója az m1 reggeli műsorában. Tényleg, mit?

Az MTVA Kommunikációs Igazgatóságához intézett kérdésemre, miszerint “Helyénvalónak tartják-e, hogy az adófizetők pénzéből (is) működő közszolgálati médium helyet ad a Magyar Sziget Fesztivál reklámjának, miután a rendezvényen köztudottan szélsőséges, rasszista, irredenta nézeteket valló szervezetek és zenekarok (is) képviseltetik magukat?” szűk 5 óra múlva meg is érkezett a válasz. Íme:

“Az MTVA mindenkor betartotta es betartja a médiatörvény reklámozásra vonatkozó rendelkezéseit. A Magyar Sziget reklámja esetében is így történt, mindenben jogszerűen jártunk el.” Az idézett választ az MTVA Kommunikációs Igazgatósága nevében Borsos Roland kommunikációs munkatárs jegyezte. Ez utóbbi közlését külön kérték a válaszlevélben.
Akkor minden rendben, elnézést az okvetetlenkedésért. A “mindenben jogszerűen jártunk el” formula megnyugtat, egészen más szemmel nézem ezután a köztévé műsorait és az azokat megszakító reklámokat. Még az is lehet, hogy a sok hirdetés után magam is kimegyek az augusztus elsején, Verőcén startoló rendezvényre, elvégre én is magyar vagyok, szeretem a jó magyar zenét, a jó magyar borokat, a jó magyar embereket.

Szeretem továbbá a Zombor, Zenta, Szabadka nevű városokat is, amelyeknek a visszacsatolását követeli egyik dalában a fesztiválon fellépő Magozott Cseresznye nevű zenekar, amelyik már piros-fehér-zöldben látja ragyogni a magyar határt egészen Újvidékig. Derék honfitársaink ők, csupán azt kívánják, minél nagyobbak legyünk, legalább akkorák, mint Trianon előtt.

Külön kedvet szerez a fesztiválozáshoz említett formáció és a Fejbőr nevű rokoncsapat közös honlapja, ahol friss Fejbőr-híreket is olvashat az odatévedő jó magyar ember, aki akkor is remekül tájékozódhat, ha ne adj isten, nem bírná az anyanyelvét, de otthonos a rovásírás olvasásában (miért nincs rovásolvasás?).

 Aki pedig még nem tudná, az a Magyar Szigeten arról is értesülhet, hogy a skinheadek a legjobb emberek. Elég, ha meghallgatják a szintén koncertező Oi-KOR nevű zenekar Skinhead-indulóját. A nyálelválasztás megindulásához álljon itt egyetlen strófa: “Szól az Oi a koncerten/Bakancs minden skinheaden/Villognak a tarfejek, ők a legjobb emberek”.
Talán ennyi elég is. Ha mindehhez még hozzávesszük, hogy a fesztiválon állandó standja lesz a “tiszta magyar hang” médiumának, a Szent Korona Rádiónak, már semmi sem tarthat vissza attól, hogy tiszteletünket tegyük Verőcén. Kivált, hogy a rendezvényről maga a közszolgálati Magyar Televízió ad hírt, nyilván fizetett reklám formájában. Mindenben jogszerűen eljárva.

(Szentkorona rádió)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share