Hétvégi táblaállítási csúcs

Az elmúlt hétvége mozgalmas volt a táblaállítás terén. Az avatókról készült összeállítás fényképpel és mozgóképpel.

 

 

Új táblaállítási csúcs az országban


Szegedi Csanád avatóbeszéde Nyíradonyban:

Az eseményen a párt több képviselője is megjelent. Beszédet mondott Rubi Gergely országgyűlési képviselő, Szávay István, a Nemzetpolitikai Kabinet vezetője, országgyűlési képviselő, valamint Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke és EP-képviselője. A felszólalók egyöntetűen örömüket fejezték ki az újabb tábla felavatása kapcsán. Mint elmondták, a hasonló táblák száma már átlépte a százat, és sok helyen előkészületben vannak a további helységnévtáblák. A rovásírás, mint a magyar kultúra fontos eleme, összetartó erővel bír az egész nemzet számára. Kiemelt fontosságú, hogy minél több ember megismerje ezt a több ezer éves kincset. Szegedi Csanád elmondta továbbá, hogy amint az emberek jobban megismerik a rovásírást, el fog indulni egy olyan folyamat, ami a magyar kultúra, a magyar hagyományok tiszteletét újra fel fogja ébreszteni a magyar emberekben. (Kuruc.info)

 

Rákócziújfalu:

A tiszazugi településen a Rovás Alapítvány szervezésében került felállításra az egységes rovástábla, melyben nagy szerepe volt annak, hogy tavaly az országban az elsők között kapott táblát a szomszédos Rákóczifalva. Az ünnepségen beszédet mondott Sípos László, a Rovás Alapítvány elnöke és Nagy István a Herman Ottó Általános Iskola igazgatója. Az ünnepségen részt vettek a Rákócziújfalu Lovas Szakosztály versenyzői, valamint a Rákóczifalváról a Rákóczi Lovasai hagyományőrzői is. Az ünnepség végén Novák Gyula vezényelte a háromszoros “vivát”-ot a fejedelem, valamint a két település lakosai és a táblaállítók tiszteletére.

Az eseményt Rákócziújfalu polgárőrsége biztosította, így a mintegy 60 résztvevő biztonságosan tudott emlékképet készíteni a helységnév-tábla alatt. Az avatás után a lovas szakosztály és a hagyományőrzők tartottak bemutatót az általános iskola udvarán.

 

 

Dudás Róbert beszéde Kiskörén:

Dudás Róbert a Jobbik megyei elnöke avató beszédében kiemelte, hogy nagyon fontos ennek, a már szinte elfeledett kultúrkincsünknek az ápolása. Pedig a rendelkezésünkre álló leletek és bizonyítékok jelentik számunkra a Kárpát-medencei birtoklevelünket, bizonyítva több ezer éves itt létünket.

Támogatni kell és követni más településeknek is ezt a kezdeményezést, mely hirdeti magyarságunkat és azt, hogy magyarnak lenni büszke gyönyörűség – emelte ki Dudás. Az eseményt a helyi plébános szentelése és egy közös ima zárta.

(http://www.heol.hu)

           

Az eseményről készült filmösszeállítás itt tekintehtő meg: http://indavideo.hu/video/Rovas_tabla_avatas_Kiskoren

Kapcsolódó cikkek:

Share