Jászberény első rovásversenye

A jászberényi Déryné Művelődési Központ adott otthont annak a rendezvénynek, ami hivatott volt eldönteni, hogy kik jutnak tovább a XII. Kárpát-medencei Rovásverseny és Műveltségi Találkozóra, ami ebben az évben Pécsett június 18-án kerül megrendezésre. (kisfilmmel)

Rovásverseny – Jászberény

Kisvárdáról, Szolnokról, Érdről, Százhalombattáról, Öcsödről, Tarnaméráról, Rákóczifalváról, Boconádról, Erdőtelekről, Nagykörűről, Jászfényszaruról, Pusztamonostorról is érkeztek városunkba versenyzők. A diákok először azt bizonyították, hogyan tudják olvasni a rovásos szöveget. Az ünnepélyes megnyitó után kezdődött az írásbeli feladatok sokasága, mely állt egy rovásból – latin betűsre fordításból, majd latinból – rovásra fordították a szöveget.  (Természetesen más-más nehézségi fokozat volt az alsósoknál, felsősöknél, és más a középiskolásoknál.) A műveltségi feladatok arra szolgáltak, hogyan tájékozódnak a nebulók az idegen szavak világában.  A még rutinosabbak az összerovással bizonyíthatták jártasságukat. Ebéd után kézműveskedhettek, megtekinthették a Jász Látogatóközpontot, a Jász Múzeumot és városunk néhány nevezetességét is. Mivel a Jászberényi Rovók közül igen sokan részt vettek a javításban, így már fél négykor eredményt hirdethettünk.  

Jászberény város legeredményesebb versenyzője, Kis Máté. Ő jutott a döntőbe. Máté, az Összerovásban is jeleskedett, harmadik helyezést ért el.

 

Köszönetet szeretnék mondani elsősorban Városunk Önkormányzatának, kiknek támogatása nélkül nem tudtuk volna megrendezni ezt a jeles eseményt. 

A Rovásversenyt Támogatták: Jászberényi Önkormányzat képviselői, Déryné Művelődési Központ dolgozói, Jász Látogatóközpont, Jász Múzeum, Jász Plasztik Kft., COOP-STAR Zrt., Jász Ablak Kft., Lantos Száraztészta, Baranyi Kertészet, Védelem Holding Kft., Csend Szigete, Korona Üzletház, Surdi Gumi – Pusztamonostor, Pipacs vendéglő, Farkas papírbolt, Hunori Kft. Italdiszkont,Kaiser Pizzéria és Panzió – Tápiószentmárton, Nagy András, Béres Gáborné, Baranyi László és családja, Baráth László, Csákó Zoltán és családja, Deák Eszter, Dobos György és családja Nagykátáról, Fábián Attila, Gosztonyi Fanni, Dr. Győri János, Hajdu Zsolt, Kirják Zsolt és családja, Lénárth Veronika, Sándor Antal, Sós Gábor, Szabó Csaba és családja, Telek József, Tóth Arnold, és a Lehel Vezér Gimnázium rovói.

Forrai Sándor Rovásírók Jászberényi Köre

Lénárth András – Lénárth Veronika (fotó)


Kapcsolódó cikkek:

Share