Rovásos helynévtábla – Cegléd

Újabb Pest megyei település, Cegléd önkormányzata is támogatja az egységes Kárpát-medencei rovásos helynév-tábla állítását.

 

Rovásos helynév-tábla – Cegléd

Korondi Miklós, a Jobbik országgyűlési képviselője a barikad.hu-nak elmondta: a Jobbik Ceglédi Szervezete a város Jászberény és Nagykőrös felőli bejáratánál is fel fogja állítani a székely-magyar rovásírásos helységnévtáblákat. A város önkormányzata elfogadta a jobbikos Pálinkás Miklós előterjesztését, így minden akadály elhárult a Szegedi Csanád által meghirdetett kulturális misszió elől.

Korondi Miklós szerint az egyik legfontosabb küldetése a nemzeti pártnak az a több ezeréves ősi írásunk és magyar ősnyelvünk ápolása. “Hiszünk abban, hogy a Kárpát-medence, Isten oltalma alatt álló terület, amely a magyar nép számára adatott, és ezt a rovásírással megjelölt tábláinkkal is jelezni szeretnék az idegen betolakodók és az újgyarmatosítók számára” – jelentette ki, majd hozzátette: szeretnék felhívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy a haza nem eladó.

Mint arról a barikad.hu is beszámolt országszerte sorra avatják fel a rovásírásos helységnévtáblákat. A Jobbik célja az, hogy idén mintegy 100 település hirdesse az ősi kultúrát és a kárpátmedencei összetartozást.

Mint ismeretes Szegedi Csanád, a Jobbik országos alelnöke és európai parlamenti képviselője 2010 nyarán hirdette meg a Jobbik azon misszióját, miszerint a székely-magyar rovás ABC és írás kötelező tananyag legyen iskolákban valamint azt, hogy a magyar állam anyagilag is támogassa, hogy a településnevek az útjelző táblákon rovásírással is feltüntetésre kerüljenek.

(barikad.hu)

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Share