Táblaavatás – Cibakháza

alt

Újabb Szolnok megyei településen, Cibakházán lesz egységes rovástábla avatása. Az eseményen átadásra kerül a Magyar Történeti Alkotmány is.

 

Meghívó – Rovásos helységnévtábla avatás: Cibakháza

Cibakháza már az Árpád-korban is lakott település volt, s a török hódoltság után újjáépült mezőváros a Tiszazug katolikus központja lett. Az 1948-49.-es szabadságharc nagy csatáihoz kapcsolódik a település neve, s Cibakháza ma a Tisza egyik leghosszabb mellékága melletti csendes, természeti szépségekkel megáldott, mezőgazdasági nagyközség.

A Kárpát-medencei egységes székely-magyar rovástáblák állításában Jász-Nagykun-Szolnok megye első helyen áll az országban, melyet tovább erősít Cibakháza is, ahol az elszármazottak szervezésében valósul meg a táblaállítás.

A táblaavatás 2010. december 19-én lesz, a 10 órakor kezdődő szentmise után. A táblákat felszenteli Szarvas András, esperes. Ez alkalommal – miként egy hónapja Kunmadarason – átadásra kerül Cibakháza önkormányzata részére a Magyar Történeti Alkotmány is, melyet a Magyarországért Egyesület adott ki.

Az avatásra az érdeklődőket szeretettel várja:

  • A cibakházi táblaálítók
  • A Rovás Alapítvány
  • A Magyarországért Egyesület

Az avatásról és szentelésről készített kisfilm:

http://www.youtube.com/watch?v=mcs3hDCPqbo    

  

Kapcsolódó cikkek:

Share