Rovás társasjátékok

A Magyar Menedék könyvesboltban társasjátékokat is lehet választani a rovás iránt érdeklődőknek karácsonyra.

Rovás társasjáték ötletek karácsonyra

Természetesen a rovásról és rovással készült könyveken túl is találhatunk magunknak, rovást kedvelő ismerőseinknek játékokat. Ezek mindegyike kapható a Magyar Menedék könyvesboltban, reméljük minden rovó megtalálja a neki tetszőt.

Rejtélyes betűk (megrendelhető itt)

Ez egy olyan betűjáték, amely latin betűket és rovás jeleket tartalmaz. A dobozban több játéktábla van, melyen tizenkét féle játékszabály szerint lehet játszani.

A Betűvilág, a Beszédes jelek, az Agytekerő, a Nyelvelő, a Titkok titka, a Szókirakó és a Szócsata betű illetve szójáték – minden korosztály számára – élvezetes játékélményt nyújt.

Azoknak ajánljuk, akik szeretik a betűjátékokat. A társasjáték segítségével a székely-magyar rovásírás is játszva elsajátítható.

Tartalom:

  • 2 db. kétoldalas játéktábla
  • 20 lapos A/5-ös játéktábla tömb
  • 114 db. kétoldalas latin/rovás betű
  • 3 db. ABC/ponttáblázat
  • 1 db. vászonzsák
  • 1 db. játékszabály

Őseink Írása (megrendelhető itt)

Az Őseink Írása párosító jellegű játékban 2-6 játékos szórakoztató formában ismerheti meg és könnyedén sajátíthatja el őseink titokzatos, beszédes jeleit, a rovásírást és a ma is használatos magyar ABC betűit.

A grafikus ábrázolásban Magyarországra jellemző állatokat, növényeket és tárgyakat jelenítettünk meg.

Tanuljuk meg és ne engedjük, hogy a rovásírás, mely őseink egyik gyöngyszeme volt, elfelejtett írásunk legyen és a múlt homályában vesszen el.

A játékot nemcsak gyerekeknek ajánljuk, mert a kezdő, a haladó és a mester fokozat minden korosztály számára élvezetes szórakozást nyújt.

Tartozékok:

  • 33 db rovás-kártya
  • 33 db betű-kártya
  • 33 db kép-kártya

Kalandozás a múltba (megrendelhető itt)

A doboz két korosztálynak megfelelő társasjátékot tartalmaz. Egyiket a 3-6, másikat a 7-12 éves korú gyerekeknek ajánljuk.

  • A kicsiknek lépegetve kell megszerezni az alaplapon szereplő Árpád kori ősi családnak az életéhez szükséges állatokat, tárgyakat.
  • A másik játék már az írni, olvasni tudó gyerekeknek szól. Itt is az alaplapon szereplő állatokat, tárgyakat kell összegyűjteni, de itt már feladatok (betű játék, rajz, mutogatás, beszéd, rovás, tudod-e, ügyességi) jó teljesítése után, pénzjutalmat kiérdemelve vásárolhatja meg az ősi család életéhez szükséges javakat.

Hétféle feladat segítségével a játék folyamán fejlesztettük a gyerekek logikáját, mozgását, kézügyességét, beszédkészségét, beleérző képességét és alkotókészségét. Egy játék időtartama 30-40 perc

Ezzel a játékkal az a célunk, hogy gyermekeink megismerjék őseink életét.

A doboz tartalma:

1db kétoldalas játéktábla
6 db alaplap
66 db képes kártya
50 db feladat kártya
40 db papírpénz
20 db pénzérme
6 db bábu
1 db kocka
1 db játékszabály
1 db rovás ABC/értéktábla

A Rovás Infó játékkedvelő olvasóitól várjuk a beszámolókat, milyen ezekkel a társasjátékokkal játszani? Reméljük, sok rovóhoz eljutnak ezek a társasjátékok a karácsonyfa alá.

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Share