Margit híd rovás graffiti

A graffitik világában is előfordul politikai üzenet, ezúttal rovásfelirat formájában. 

Irtó szemfüles módon csempészték vissza a Margit hídra az Orbán egy geci feliratot

Vannak olyan emberek, akik szinte vakon járnak-kelnek a nagyvilágban, és a nyilvánvalót sem veszik észre, de vannak olyanok is, akik egy kém szemfülességével vesznek észre minden apró, de fontos részletet. Olvasónk az utóbbi, kisebb csoportba tartozik, ugyanis a ma megjelent, a Duna alacsony állásáról szóló képes összeállításunkban szúrta ki, hogy valaki új frontot nyitott egy három éve tartó háborúban.

2015-ben is nagyon leapadt a Duna, és valaki elhatározta, a Margit híd középső pillérjén fejezi ki, hogyan érez Magyarország miniszterelnöke iránt. Az Orbán egy geci feliratot akkor példás gyorsasággal takarították el, de az ismeretlen graffitis (vagy valaki más) nem adta fel, és pár nappal később, szintén az alacsony vízállást kihasználva a budai alsó rakpartról levezető lépcsője mellett írta ki újra: Orbán egy geci. Bár arrafelé is számos más graffiti található, csak ezt az egyet távolították el, szintén meglehetősen gyorsan. Akkor azt hittük, a sztori itt véget ért. Pedig dehogyis.

Olvasónk mai összeállításunk egyik képén vett észre egy fontos részletet: az egykor lefestett Orbán egy geci graffiti helyén egy székely-magyar rovásírással készült felirat van. (…)

Nem ez az egyetlen Orbán egy geci-graffitiháború: tavaly a Városmajor utcában versenyeztek egymással a graffitisek és a festékeltávolító brigádok, azelőtt pedig a Rókus kórház falán üzengettek egymásnak az Orbánt gecinek tartók és a feliratot lemázolók.

(444.hu – eredeti cikk)

Rovás Infó megjegyzés:

Orbán Viktor rovásfeliratként már létezik a miskolci deszkatemplomban, ott pozítiv kontextusban került felírásra.

alt

Orbán Viktor rovásos névfelirása a miskolci Deszkatemplomban – 

Jó-e ha politikai üzenetet rónak graffitiként?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Share