Lendvai Ildikó és a rovás

A Kádár-rendszer máig velünk élő kommunista főcenzora szájára vette a rovásírás szót. Rosszul tette.

Internet vagy/ÉS rovás?

Ismét sikerült az MSZP-ben Kovács László-i mélységeket alúlmúlni. A baloldali párt Jurassic Park-jának címlaparca, Lendvai Ildikó ellentétpárként képzelte el az internet (jó) és a rovás (rossz) viszonyát. Nem feltételezhető, hogy a az évtizedek előtt a szereposztó díványon karriert épített “Sipánka cenzor” a két terület közül bármelyikhez is értene, de a hasonszűrőek tájékoztatása végett rá kell mutatnunk, hogy ez teljesen hibás logika.

A korszerű rovás éppen az interneten éli leginkább a világát, de a mindennapi rovásalkalmazások pl. a technika, a gazdaság, a kutatás és fejlesztés, de akár a művészet területein is rohamosan fejlődnek. Bonyolul kérdésekkel természetesen nem fárasztanánk a Botox-nagyit, de az Átrovó Oskola egyszerűbb képei talán még számára is követhetők lesznek…

(Rovás Infó)

Keress barátokat, Ausztria!

NépszavaA bécsi választások legfőbb tanulsága, hogy ott most nem jobb- és baloldal között választottak – írja holnap megjelenő Úgy, mint Bécsben című jegyzetében Lendvai Ildikó.

A határvonal két kultúra, két jövő, két világkép között húzódott. A nyitott szellem győzött a bezárkózás fölött, a tolerancia és az érteni, megérteni akarás a sziszegő gyűlölködés fölött, a béke a folytonos hadakozás fölött, a 21. század a történelmi rükverc fölött. Úgy is mondhatnám: az internet a “rovásírás” fölött, a lezser farmer a leeresztett középkori sisakrostély fölött. A “nyitottság” és “zártság” ütközetének csak apropója volt a menekültpolitika, csak lakmuszpapír, ami szemléletesen mutatja a két életstratégia különbségeit. A szabadságot és emberséget központi értéknek tartó, hagyományosan “európainak” nevezett modell állt szemben ennek ellenfeleivel. Egy tudósítás a bevált receptet választotta címéül: “háborúzzanak mások, te, boldog Ausztria…” . Ha nem is “házasodj”, de keress inkább barátokat és partnereket.

(Népszava – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share