Üzenjünk Budapestnek – újabb kihelyezett plakát

Nemcsak az okmányirodai dolgozóknak szól a metróban kihelyezett plakát. Normális-e, hogy csak Magyarországon nem lehet rovással aláírni?

Üzenjünk Budapestnek! Óriásplakát a rovásüldözés ellen

Az alábbi óriásplakáttal kedveskedünk a visegrádi utcában elhelyezkedő Központi Okmányiroda ügyintézőinek, akik remélhetőleg szintén találkoznak az üzenettel, amikor a Dózsa György úti metrómegállóban várják a metrót.

Ugyanis az ügyintézőknek kellene betartani a törvényt: tehát gondoskodni kell arról, hogy az állampolgár saját akarata szerint írhassa alá személyi igazolványát vagy jogosítványát. Erre az állam képviseletében eljáró ügyintéző semmilyen ráhatással nem bírhat – egyetlen dolgot kivéve: az aláírás írásképe nem érintheti az űrlapon a befoglaló keretet.

A törvény egyértelműen fogalmaz, s nincsen semmilyen kikötés az írás módjára sem. Minden más csak önkényes értelmezés, hiszen semmilyen törvény nem tiltja a rovás használatát.

A polgár aláírása: születési vagy házassági családi és utónevének az általa használt és elismert írásképe.

A 2014 augusztus 28-án életbelépett rovásüldözés ellen a pályázók saját rovás aláírásos igazolványukkal üzenhetnek, hogy igenis, lehessen használni a székely-magyar rovást a hivatalos ügyintézésben is.

plakatdozsagy

Pályázati felhívás a metróban

Rovásos személyi okmányok

Várjuk továbbra is olvasóink beszámolóit, tapasztalatait az alárótt személyik okmányokkal kapcsolatban és szintén várjuk még az elkészült okmányok képeit.

Pályázzon saját történetével, alárovásos személyijével! A pályázatról itt olvashat bővebben!

uzenjunk_800px_latin_2

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Share