Kurultaj – ismét Rovás Sátor

Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvényét tartják augusztus 12-15 között Bugacon. A hagyománok szerint Rovás Sátor is lesz.

Kurultaj – Rovás Sátor

kurultajA Kurultáj, a rokontudatú népek háromnapos közös ünnepe a Parlamentben vette kezdetét csütörtökön. A rendezvényen 12 országból, 27 hun és türk tudatú nemzet képviselője vesz részt.

Európa legnagyobb lovas hagyományőrző rendezvényét az idén augusztus 12. és 14. között szervezi meg Bugacon a Magyar-Turán Alapítvány.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke a Parlamentben elmondta: a hagyományőrzés egyedülálló formája a Kurultáj, a magyar honfoglalás előtti korhoz visszanyúló, messze az őstörténeti időkbe is visszavezető nagyrendezvény.

A Kurultáj Európa egyik legnagyobb hagyományőrző ünnepe, amelyet immár ötödik alkalommal rendeznek meg. Az idei rendezvényen 27 nemzet képviselője vesz részt.

Kazah népviseletbe öltözött nő a háromnapos Kurultáj hagyományőrző rendezvény megnyitóján a Parlament Felsőházi üléstermében 2014. augusztus 7-én. A Kurultáj Európa egyik legnagyobb hagyományőrző ünnepe, amelyet immár ötödik alkalommal rendeznek meg. Az idei rendezvényen 27 nemzet képviselője vesz részt. MTI Fotó: Kovács Attila

Kazah népviseletbe öltözött nő 2014-ben, a háromnapos Kurultáj hagyományőrző rendezvény megnyitóján a Parlament Felsőházi üléstermében.
MTI Fotó: Kovács Attila

Arról beszélt, hogy a Kurultáj a rokonságtudat, a kulturális testvériség, a közös kulturális hagyományok felkutatásának ünnepe.

A Kurultájon több mint 50 zenei program, köztük a Szibéria hangjai című koncertsorozat, a Vazul vére című rockopera, valamint táncház, kiállítás és számos hagyományőrző bemutató is várja a látogatókat.

Rovás Sátor

Immár hagyományosan vesz részt a Rovás Alapítvány a rendezvényen Rovás Sátor-ral, ahol ABC-osztás, könyvárusítás, szakmai kerekasztal is lesz. Szeretettel várja az érdeklődőket a Rovás Sátor csapata.

A részletes program itt tekinthető meg.

(Hirado.hu – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share