Jóságszalon – rovás

A rovásműveltség is lehet jó. A Jóságszalon rovást népszerűsítő akciója.

Jóságszalon – rovással

A kezdeményezésről így ír az ötletgazda: “Ezt a külön(ös) menüpontot azért kívánom a rovás(írás) számára létrehozni, hogy valamit a magam részéről is megtegyek ennek a rendkívül értékes és hasznos kincsnek a terjesztése, ápolása, népszerűsítése érdekében. Fontos és kihagyhatatlan feladatomnak tekintem, hogy a JÓSÁGSZALON honlap értékrendjéhez nagyon is jól illeszkedőként ez a terület, ez az érték helyet kapjon rajta!”

josagszalonlogo_rovassal_kicsi

altrovásos jóságszalon logó

Felajánlások

Jómagam egy ideig csak gyanakodva és kissé idegenkedve szemléltem a rovásírás egyre gyakoribb és sokoldalúbb megjelenését a magyar valóságban, hiszen életem nagy részében egyszerűen nem is találkoztam vele korábban, aztán valahogyan kezdett ?divatba jönni? és olyan furcsa krix-krax jellege volt a számomra, mint gondolom sokan mások számára is, akik már a latin betűs íráshoz szokva, első ösztönös reakcióként berzenkednek minden szokatlan dologtól.

Mivel egyre többször, egyre több helyen láttam meg én is, egyszer csak elkezdett érdekelni is, de csak nagyon érintőlegesen, csak úgy ?csemege?-ként, aztán már olyan szinten is, hogy én is el tudjam olvasni pl. a településnevek rovástábláit, amik egyre sűrűbben jelentek meg mindenfelé. Még később aztán még több információ birtokába jutottam magam is a rovás témakörében, és persze nagyon hiányosak még mindig az ismereteim, de belátom és érzem, hogy hatalmas kincs ez, melyet őrizni, ápolni, sőt közkinccsé tenni kell!

Ha ezzel a kis külön menüponttal a magam egyszerű, szerény módján tehetek ezért valamit, akkor nagyon örülök, hisz lehet, hogy lesznek olyanok, akik éppen innen találnak oda, azokra a helyekre, ahol bővebb, pontosabb információkat olvashatnak, és tanulhatnak is róni, ezen ősi írásmód használatával.
Mindenképpen JÓSÁG-SZALON-KÉPES dolognak találom a rovást, a hozzá kapcsolódó segítő, támogató, terjesztő, fejlesztő, alkalmazó tevékenységet és mozgalmat! A magam részéről egy aprócska, sajátos módon szeretnék hozzájárulni az ügy sikeréhez:

1. Felajánlom, hogy a JÓSÁGSZALON honlap fejlécében is olvasható tartalom, ahogyan az alábbi könyvjelzőn is látható, megjelenhessen rovással a könyvjelző hátoldalán rovással írva, és a JÓSÁGSZALON emblémájának rovásos változatát felhasználva, és az így készített könyvjelzőket (melyek nyereményjátékban való részvételt tesznek lehetővé a JÁTÉK menüpontban leírtak szerint), szabadon ajándékozhassák rovásírással készült, vagy azzal kapcsolatos könyvekhez azok, akik ilyen könyveket kiadnak, forgalmaznak.

2. Aki jártában-keltében szerte az országban (világban) rovással készült településnév táblát lát, álljon meg mellette, és készítsen egy digitális fotót, melyen ő maga is látható a tábla mellett állva úgy, hogy közben az egyik kezében a fényképezőgép felé fordítva tartja a JÓSÁGSZALON honlap rovással készült, kinyomtatott logóját is, kb. A/5 méretben, vagy még jobb, ha éppen JÓSÁGSZALON feliratos pólóját vagy kitűzőjét viseli! Küldje be ezt a képet a honlap villámlevél címére! Egy konkrét e-mail címről egy ilyen fotó érkezhet be érvényesen. Minden száz beküldő közül egy fő sorsolással megnyerheti a “REGÉLŐ” c. folyóirat (ami szintén sokat foglalkozik a rovással is) egyéves előfizetését!

(josagszalon.hu – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Share