Koppány Íjászai 5 évesek

alt

Rovástáblák készítése is része a hagyományőrző íjászok életének – építő példa, méltó válasz Gyurcsány és társai rovásellenes kirohanására. Frissítve kisfilmmel!

 

Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület

Fennállásuknak ötödik évfordulóját ünnepelték a kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület tagjai ma (szeptember 28-án) a Fürdőszálló épületében. A jubileum alkalmából került sor a város bevezető útjainak határában – a Koppányok által felajánlott – rovásírásos helységjelző táblák felavatására is.

Az ötéves évforduló ünneplése a Koppányok székhelyén, a Fürdőszálló épületében kezdődött. A magyar és a székely himnusz eléneklése után az egyesület tagjai mutattak be rövid műsorokat. Ezt követően Kapus Krisztián, polgármester köszöntötte az íjászegyesületet a jubileum apropóján. Mint mondta, a Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület a nemzet tiszteletéből, a kultúra és a hagyományok ápolásából nagy szerepet vállal a városban. Szinte minden rendezvényen tartanak bemutatót a lakosság számára, ezzel is példát mutatva a jövő generációjának.

Nem véletlen, hogy az egyesület megalakulását követően, három éven belül Dinnyés Gyula, az egyesület vezetője Kiskunfélegyháza Város Elismerő Oklevelét vehette át, majd egy évvel később, 2013-ban a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület is megkapta az elismerő oklevelet munkásságáért. A Koppányok olyan tevékenységeket tudhatnak maguk mögött az elmúlt öt év távlatában, ami méltó Kiskunfélegyháza és az önkormányzat tiszteletére – mondta el a polgármester.

alt

Az ünnepség keretében Hajagos Gyula plébános atya megszentelte a Koppányok által kifaragott rovásírásos helységjelző táblát, amelyből Kiskunfélegyháza összes bevezető útjának határába került egy-egy. A táblákat Szeibert Imre, Kurucz Zoltán és Dinnyés Gyula készítették el. A jubileumra kiállítással is készültek az egyesület tagjai, melynek az volt a célja, hogy az érdeklődők ne csak, mint íjászokat, hanem mint egyéniségeket is megismerhessenek.

alt

A résztvevők a mai nap folyamán a Szentesről bevezető úthoz is kivonultak, ahol elhelyezték az ünnepség során megáldott rovásírásos helységjelző táblát.

(Félegyházi hírek – eredeti cikk)

 http://www.youtube.com/watch?v=pasZ6ZDCWNk

Öt évesek a Koppány Íjászai

Kapcsolódó cikkek:

 

Share