Rovástábla – Kiskunfélegyháza

alt

Egységes rovástáblát idéző faragott helynévtáblát tervezenek Kiskunfélegyházán egyéni felajánlásból – Dinnyés Gyula levele.

 

Rovásírásos helységjelző táblák Félegyházán

Faragott helységjelző táblák kerülnek a város az 5-ös számú főút – Kecskemét és Szeged irányából – városba bevezető szakaszaira. A Kiskunfélegyháza Info cikke beszámol a kezdeményezésről a szervező és a táblákat felajánló Dinnyés Gyula levele alapján.

alt

Faragott helységjelző táblák kerülnek a város az 5-ös számú főút – Kecskemét és Szeged irányából – városba bevezető szakaszaira. A rovásírással készült táblákat Dinnyés Gyula ajánlotta fel Kiskunfélegyháza számára. A tölgyfából faragott 215 centiméter hosszú és 40 centiméter széles helységjelzők a felületkezelés után kerülnek felszerelésre az 5. számú főút a városból kivezető Szeged Kecskemét felőli szakaszára.

A magyar történelmi kultúra ápolása és szolgálata érdekében és a nemzet felemelkedésének segítésétől elhivatottan ajánlom fel Kiskunfélegyháza városának az általam kifaragott rovásírásos helységnév táblákat – áll Dinnyés Gyula levelében.

(info.kiskunfelegyhaza.hu – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikklek:

 

Share