Jelöljük meg Székelyföld határait

alt

Jelöljük Székelyföld határait feliratokkal – áll a Székely Nemzeti Tanács felhívásában. Tegyük hozzá: legyen ez rovástábla is!

 Jelöljük meg Székelyföld határait

Mozgalmat indít a Székely Nemzeti Tanács a történelmi Székelyföld határainak kijelölésére és népszerűsítésére. A testület Állandó Bizottsága sepsiszentgyörgyi ülésén határozatot fogadott el erről – számolt be Izsák Balázs SZNT-elnök.

Az SZNT felkéri Szé­kelyföld lakóit, hogy a leghatározottabban lépjenek fel minden olyan kísérlet ellen, amely a történelmi Székelyföld határát a teljes egészében a kommunista diktatúra által létrehozott, a székelység beolvasztását célzó megyehatárokkal helyettesítené. Arra kérik továbbá a Szé­kelyföldön élőket, legyenek részesei e mozgalomnak, jelképeket, feliratokat helyezzenek el a határon, szervezzenek kirándulásokat a kiemelt fontosságú, nevezetesebb szakaszokra, helyezzenek el ott az eseményt megörökítő jeleket. Ugyanakkor Szé­kelyföld határáról szóló dokumentumfilm elkészítését is szorgalmazzák, és támogatnak minden olyan sport- és művelődési eseményt, amely e célt előmozdítja.

(3szek.ro – eredeti cikk)

A Rovás Infó ehhez a Mozgalomhoz csatlakozva közzéteszi a SZÉKELYFÖLD és SZÉKELYORSZÁG rovásfeliratot, amelyet innen lehet letölteni szabad felhasználásra. A  PDF és JPG állományú kész rovásfelirat-minták könnyedén alkalmazhatók önállóan, illetve beilleszthetők minden más grafikába, táblatervbe is.

Székelyföld rovásfelirat

 Székelyország rovásfelirat

 

Kapcsolódó cikkek:

Share