Rovástábla – Kiskunfélegyháza II.

Kiskunfélegyháza fa-rovástáblái is az egységes Kárpát-medencei rovástábla rendszer betűivel készültek el. Avatási beszámoló.

Faragott helységjelző táblák kerültek az 5-ös számú főút – Kecskemét és Szeged irányából – városba bevezető szakaszaira

Faragott helységjelző táblák kerültek az 5-ös számú főút – Kecskemét és Szeged irányából – városba bevezető szakaszaira. A rovásírással készült táblákat Dinnyés Gyula ajánlotta fel Kiskunfélegyháza számára. A tölgyfából faragott 215 centiméter hosszú és 40 centiméter széles helységjelzők a felületkezelés után kerültek felszerelésre. A rendeltetési helyükre került táblákat 2014 április 7-én tekintette meg az adományozó Dinnyés Gyula és Kapus Krisztián polgármester.

kiskunfelegyhaza

Dinnyés Gyula a magyar történelmi kultúra ápolása és szolgálata érdekében és a nemzet felemelkedésének segítésétől elhivatottan ajánlotta fel Kiskunfélegyháza városának az általa kifaragott rovásírásos helységnév táblákat.

A tervek szerint rövidesen rovásírásos helységjelző kerül a város valamennyi bevezető útja mellé. A táblák kifaragását a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület tagjai (Kurucz Zoltán, Szeibert Imre és Dinnyés Gyula) vállalta magára.

(hirek.kiskunfelegyhaza.hu, infokiskunfelegyhaza.hu – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share