Borbély Levente utazása

Borbély Levente gyalogol a népéért – Üzenet a világnak Rizéből! A Romániában vegyészmérnökként dolgozó Borbély Levente, Székelyföld népének szabadságáért elgyalogol hazájából Mongóliába. A cikk rovással is olvasható!

 

Gyalogol a népéért – Üzenet a világnak Rizéből! (lazhaber.com)

Gyalogol a népéért – Üzenet a világnak Rizéből! (Rizé: Törökországi település és egy azonos nevű megye) A Romániában vegyészmérnökként dolgozó Borbély Levente, Székelyföld népének szabadságáért gyalog elmegy Romániától Mongóliáig, így próbálva meg felhívni a világ figyelmét hazájára.

borbelytorok1

Borbély Levente papírtábláján lévő rovásfelirat: “EU bűnös”

Az 55 éves Borbély Levente, aki Romániában vegyészmérnök, annak érdekében, hogy ott élő népének, a székelyeknek földjén előmozdítsa a demokratikus jogok kivívását, illetve hogy a világ figyelmét felhívja erre a problémára, szeptember 9-én gyalogszerrel útra kelt Romániából.

Borbély, kezében egy népe földjének határait jelző térképpel útnak indult, és ma megérkezett Rizébe.

Borbély így nyilatkozott a sajtó munkatársainak: ?Népem Európa közepén idegen uralom alatt áll. Azt mondják, bármi történjék is, Európa a világ legdemokratikusabb helye. Ez hazugság. Az én népem évek óta el van nyomva. Nincsenek kollektív jogaink. Helyi vezetést akarunk. Nem létezik az a szabadság, amelyről Európában beszélnek.?

Borbély, aki kiemelte népének hun eredetét, és azt, hogy a székelyek tulajdonképpen egy keresztény vallású türk nép, azt mondta: Utam, amelyet hazámban kezdtem, Mongóliáig fog tartani. Számomra Mongólia egy szimbólum, mivel 2200 évvel ezelőtt az első hun állam ott jött létre, ott volt ősapáink első fővárosa. Ez az én hazatérésem. A székely egy türk nemzet. A mi ábécénk, amelyet időnként ma is használunk, és a köktürk írás nagyon hasonlóak. A nyelv, amelyet egykor használtunk, türk nyelv volt. Attila legkisebb fiának unokái vagyunk.

(Köszönet Kormos Krisztiánnak a cikk fordításáért)

(www.lazhaber.com – eredeti cikk)

kormosrovsrs

(Köszönet Kormos Krisztiánnak a cikk rovásításáért)

Kapcsolódó cikkek:

Share