Székelykeresztúr – Ifjak válasza

alt

Székelykeresztúri politika lila indigóval. A polgármesteri hivatal a rovástábla ellen, ami a mai napig nincs visszaállítva. Válaszlevél a Székely Ifjaktól a polgármesternek.

 

A Székely Ifjak Fóruma megjegyzése:

1./ A Polgármesteri Hivatal nem olvasta elég figyelmesen az említett beadványt. Így fordulhatott el?, hogy tévesen a SZIF-et tartja a nyílt levél kizárólagos szerzőjének. Reméljük, olvasóink figyelmét sem kerülte el, hogy a tíz aláírónak csak egy része SZIF tag. Következésképpen illő lett volna, hogy a többi aláíró is kapjon választ.

2./ Abból a tényb?l kiindulva, hogy a SZIE által kapott polgármesteri jegyzék sem fejléccel, sem iktatószámmal nincs ellátva, és hogy csak egy indigós másolat, arra gondolhatnánk (ha nem tudnánk az ellenkezójét), hogy mint érintett félnek (a levél aláíróin kívül) mellékesen a SZIF-nek is eljuttatott egy példányt. Ezennel köszönjük, hogy a Polgármesteri Hivatal szíves figyelme erre is kiterjedt.

3./ Kijelentjük, hogy a Hivatalhoz nem fűznek olyan er?s érzelmi szálak, melyek indokoltá tennék a levél bet?inek lilás-rózsaszínét. Ezennel kikérjük magunknak ‘az ilyen természetű giccses bizalmaskodást. Ezidáig úgy tudtuk,hogy minden esetben (a szimpátia szempontokat figyelmen kívül hagyva) a fekete indigó használata a “hivatalos”.

4./ Elítéljük azt a december előttról jól ismert gyakorlatot, hogy konkrét tények és dokumentumok ismerete (ismertetése) nélkül “honpolgári” – újabban RMDSZ gyűléseken negatív állásfoglalásra szólítsanak fel embereket és ilyen irányú propagandát vezessenek. Itt gondolunk arra,hogy RMDSZ gyűléseken elítélték nyílt levelünket, anélkül, hogy ismertették volna annak tartalmát.

5./ A válaszlevél elolvasása után a stílus és szóhasználat alapján megállapítottuk, hogy szerzője egy általunk jól ismert személy az RMDSZ vezérkarából.

– SZIF ?

 

alt

Székelykeresztúr rovástábla állítás, 1990. június 2. –  az RMDSZ nyomására bontatták el
Jelen voltak: Barabás István, Balázs Dávid, Peterfi Attila. Fotó: Molnár Lehel.

(Rovás Infó – eredeti cikk: Libisch Győző, Napjaink 1991.03.17) 

 

Kapcsolódó cikkek:

Share