Rovástábla – újdonságok!

Népszerűek az egységes rovásos helynévtáblák, ezért a gyártó nagyobb mérettel és fényvisszaverő fóliával bővítette a választékot.

 

Egységes rovástáblák – siker

2010. szeptember 2-án avatták Rákóczifalva egységes székely-magyar rovással készült helynévtábláját, amely az első ilyen ünnepség volt nemzeti írásunk történetében. Ezt követően, a szakszerű táblaállítási rend folyamatos fejlesztése után, 2011 márciusában indult el a Kárpát-medencei egységes székely-magyar rovásos helynévtábla mozgalom, mely az elmúlt alig több mint egy évben a Kárpát-medence majd 160 településén, több mint 500 tábla felállítását eredményezte. Ez a siker nemzeti írásunk történelmében páratlan, de nem felülmúlhatatlan.

Belső-Magyarország után Kárpátalján is jelen vannak már a táblák és hamarosan Felvidék és Erdély is csatlakozik a mozgalomhoz.

Változatos igények

  • Fényvisszaverő fólia: Míg Magyarország közútjain a tájékoztató- és reklámtábla kategóriába tartozó rovástáblák esetén csak matt fóliás kivitel engedélyezett, Kárpátalján és Felvidéken készülhetnek korszerű fényvisszaverő fóliával is ellátott táblák, melyek nem csak nappal, de éjszaka is felejthetetlen látványt nyújtanak.
  • Nagyobb méret: Az eddig táblák – illeszkedve a helynévtáblák általános rendszerébe – 40 cm magasak voltak, de nagyobb és forgalmasabb utak mellé már lehet rendelni a 60 cm magas méretből is. A jobb láthatóság mellett e méret előnye, hogy a leghosszabb településnév esetén se haladják meg az építési engedélyt igénylő 2 négyzetméteres felülethatárt.

A táblaméretek és tájékoztató árak ITT találhatók.

Bene (Kárpátalja) – A fényvisszaverő fóliás tábla nappal is szinte világít

 

Kapcsolódó cikkek:

Share