Velem, vagy nélkülem?

Hihetetlen történet: megirígyelte a latinbetűs tábla a rovástábla iránti érdeklődést, s ezért közelebb ment hozzá. A valóságban az önkormányzat áttette, hogy eltakarja a rovást… Hétfő – dupla cikk.


Ki vitte arrébb a latinbetűs táblát?

A tábla minden valószínűség szerint az Önkomrányzat hatáskörébe tartozó út mentén található, ezért a “tettest” is ott kell keresni. Éppen az önkormányzati kezelésű utak esetén lehetséges, hogy a helynévtáblára akár sebességhatárt jelző táblát valamint akár rovástáblát is ki lehet tenni. Kérdésünk csupán az, ha már arrébbvitték a latinbetűs táblát, miért nem szerelték egy oszlopra?

Miért nem csodálkozom ezen?!

Nincs egy napja, hogy egyesületünk felállította Velem község rovásírásos helységnévtábláját!


Kis üröm az örömben, hogy a táblaállítás másnapján a Velem helységnév tábla hirtelen a rovás tábla elé került! 

Én több mint 16 éve élek Velemben és a Velem a tábla mindig is ott állt a fenyők mellett, az ember szinte csak akkor vette észre mikor már mellette állt! Nem tudom ki adott erre utasítást és csak sejtem miért, de mérhetetlen butaságáról tett tanúbizonyságot! Úgy látszik a múltat és a magyarságunkat minden áron elhallgatni és megtagadni akaró emberek még ma is köztünk élnek!

De, rossz híreim vannak nekik!  Ezzel a lépésükkel akaratukon kívül a mi malmunkra hajtják a vizet, hiszen még több ember még több helyen beszél majd erről és rólunk!
Javaslom, hogy olvassák el ezek az emberek az előző írást honlapunkon így fény gyúlhat a fejükben és megtudhatják, hogy ezt az írást a honfoglaló magyarok használták és hozták be a Kárpát medencébe!

(Szent Vid Egyesület – eredeti cikk)

 

Napi rovásellenesség 

Bár sok szót nem érdemel, de néha azért hírt adunk a fanyalgókról, akik már megint valami szitokszónak próbálják használni a rovást, miközben kivándorlásra bíztatnak. Bár ők kezdenék!

“Nincs más párt jelen, mint az, amelyik azt mondja, hogy ?ne változzatok?, ?ne engedjetek közétek senkit?, ?váltsatok rovásírásra?. Mindenki elment már, aki fejlődést hozhatott volna, s nem jön közülük vissza senki.”

(Világ.ma – eredeti cikk)


Kapcsolódó cikkek:

Share