Köszönjük, Index.hu!

alt

Ritka élethelyzetekben egymás értékeinek világnézettől független elismerése a párbeszéd alapját képezheti. Példa erre az Index és a Rovás Info hírcseréje a “nehéz napokban” … Hétfő – dupla cikk.

Minden kezdet nehéz

Az Index.hu és a rovásműveltség kapcsolata koránt sem volt mindig felhőtlen. Alig több, mint egy éve még nyilaskeresztes logós kenyérről írt a hírportál a rovásos Kárpát-kenyér kapcsán, majd nemsokára a rováson élcelődött ez egyik blogíró. Azonban pár hónapra rá, a hódmezővásárhelyi táblák avatása után (mai napig magyar csúcs – 10 tábla), azonban már a szerkesztőség vezetése is komolyan érdeklődni kezdett a rovástábla-mozgalom háttere iránt.

A szakmaiságot dícséri, ahogy Király András, a hírportál újságírója komolyan vette a feladatát és a táblaállítás kezdete óta először nem csak megkérdezte, hanem meg is hallgatta a kezdeményező és szervező szerepben lévő Rovás Alapítványt. Nem volt véletlen tehát, hogy – bár nem igazán a táblaállítást népszerűsítő, de mindenképp tárgyilagos, pontos és szakmailag hiteles cikk született.

Ezek után már nem volt annyira meglepő, hogy az Újszövetségi Szentírás székely-magyar rovásos kiadásának MTI híre is helyet kapott a hírportálon.

Varázsszó: köszönjük

A véletlen műve, hogy a rovásműveltség és a magyar kultúra szempontjából kielkedően fontos kultúrdiplomáciai eseményről, a rovásos biblia átadásáról szóló cikksorozatát (itt, itt és itt) a Rovás Info szerkesztősége éppen március 29-én, Schmitt Pál plágiumügyének csúcspontján küldte el többek között az Index.hu szerkesztőségének is. Meglepetésre, a Szentatya köszönőlevelének híre, a botrányról percről percre tudósító hírfolyam közepén került nyilvánosságra az alábbi formában:

márc. 29. 16:23, Szily László

Mindeközben megérkezett a pápa levele (eredeti cikk, további cikk)

amiben megköszöni a magyar rovóknak a rovásírásos Bibliát. Hála a jó istennek, legalább egy pozitív hír a várhatóan nyomasztó szenátusi döntés előtt! Remélem, ötösével veszik a napirendi pontokat odabent.

Köszönjük, Király András, köszönjük, rovas.info!!!

Nos, erre mi rovók és a Rovás Info szerkesztői csak azt mondhatjuk: hogy köszönjük Index.hu!!!

Sajnos a Szentatya levelét is tartalmazó cikkünkre történő Index-es linkelés miatti terhelés meghaladta a szerverünk technikai lehetőségeit és a kezdeti nehézségek után 2 napjra le is állt a portál. A beállítási hibákat azóta kijavítottuk és a Rovás Info szombat este óta vidáman zakatol. A szerkesztői csapat mindenesetre örült a lehetőségnek a még sajnos nem oly gyakori pozitív hangvételű médiamegjelenéshez.

(Rovás Info)

 

Technikai fejlesztés:

A Rovás Info önállóan és önerőből igyekszik a rovásműveltség híreit eljuttatni a folyamatosan bővülő olvasóközönségnek. A szerény lehetőségekhez képest stabil a tartalomszolgáltatás és a technikai háttér, de mint a terhelési gondból is látszik, előbb-utóbb műszaki fejlesztésre lesz szükség. Ehhez várjuk az olvasók és a rovótársadalom segítségét is:

 

Kapcsolódó cikkek:

Share