Lefújták a rovástáblát – Tokod

2012 első tábláját már felavatták, de megvolt az év első támadása is a táblák ellen. Ezúttal jutalom jár a nyomravezetőnek, üldözés a bűnösnek!

 

Irányított, vagy spontán vandalizmus?

Ez a kérdés merül fel mindig, amikor rovástáblákat rongálnak: primitív rongálókról van szó, vagy ideológiai-politikai felbujtásról? Az elmúlt másfél év alatt kihelyezett közel 300 táblából eddig 6 táblát rongáltak meg, amely 2%-os arányt tesz ki. Ez minden kultúrlény számára sok, de a szakhatóság összehasonlító számai majd megkönnyítik a választ arra, hogy a többi táblához képest kirívó-e? Mindenesetre a rovástáblák rongálása nem csupán garázdaság, hanem a nemzeti jelkép megsértése, illetve nem kizárt a közösség elleni izgatás sem. Minden rongáláskor feljelentést fognak tenni a táblaállítók és a rongálók érdekében is remélhetőleg a rendőrség mihamarabb kézre keríti őket.

Ismételten fel kell hívni a figyelmet, hogy a táblarongálás összefüggésben van a közszereplők rovásellenes kijelentéseivel, ezért őket fokozott felelősség terheli az üggyel kapcsolatos minden fejlemény miatt. Rovásellenzők listája itt.

Lefújták a rovásírásos helységnévtáblát Tokodon

Barbár, nemzetellenes támadás érte a Jobbik tokodi szervezetét.Szombatról vasárnapra virradó éjszaka ismeretlen elkövető fekete festékkel csúfította el a Jobbik Magyarországért Mozgalom Tokodi Alapszervezete által állított 2 db székely-magyar rovásírásos helységnévtáblát.


Mivel a táblák már hónapok óta a helyükön állnak, és tulajdonosaik eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptak, valószínűsítik, hogy a szombat éjszakai bűncselekmény egy környékbeli EU-imádó, agymosott véglény primitív válasza a fővárosi zászlóégetésre.A táblák állítói jutalmat ajánlanak annak, aki használható információval szolgál az elkövető személyéről.

(Kuruc.info – eredeti cikk)


Summary in English: A liberal-Bolshevik bum vandalized the “Rovásírás” town-sign

Sometime in the early hours of Sunday, an unknown perpetrator sprayed black paint over Tokod Székely-Hungarian runic town-sign that has been erected by Jobbik’s Tokod branch. The town-sign is in place for months, and up until now, Jobbik has received only positive feedback from residents about the structure. It’s likely that an EU admirer vandalized the town-sign to avenge the burning of the EU flag during Jobbik rally in Budapest on Saturday. A reward has been offered to anyone who provides information leading to the identification of the perpetrator.

(Hungarian Ambiance – eredeti cikk)

Kapcsolódó cikkek:

Share