Antifasiszta rovásfeliratok…

Folytatódik a politikai üzengetés nemzeti írásunkkal. A rovás használatáért küzdők kívánsága – mint a régi viccben – már csak egy csésze kávé … Laughing Frissítve eredeti beszkennelt feliratokkal!


Rovásírással írt antifasiszta üzenetek a Jobbik székházánál

A Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom tegnap este rovásírással írt antifasiszta és demokrata szellemiségű üzeneteket helyezett el a Jobbik Villányi úti székházánál.

A táblákon Bibó István híres idézete: ?Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni.?, továbbá a ?Lesz még Magyar Köztársaság!? feliratok szerepeltek, székely-magyar rovásírással.

 

A baloldali ifjúsági szervezet azért választotta a rovásírást, hogy ezzel tegye nyilvánvalóvá: vége azoknak az időknek, amikor nemzeti jelképeinket és történelmi örökségünket a szélsőjobboldal politikai célokra kisajátíthatta magának, Illetve jelképeinket szelektálhatja, melyik a jó jelkép és melyik a rossz.

Az akció válasz volt a Jobbik szombati tüntetésére, amelyen elégették az Európai Unió zászlaját. A Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom továbbra is elítél minden olyan megnyilvánulást, amely a határok nélküli Európa helyett a megosztottságot, építés helyett a rombolást, integráció helyett a leszakadást, demokrácia helyett az újfasizmust, és béke helyett a képzelt ellenségekkel való hadakozást szolgálja.

Budapest, 2011. január 17.

(Mszp.hu – eredeti cikk)


Rovás Info megjegyzés:

Meglepetésszerűek a fejlemények nemzeti írásunk közéleti használatában. A baloldali aktivisták a szentgotthárdi hibás felirat kihelyezése óta eltelt egy hétben, megtanulták a rovás írásirányát és ebben a tempóban még néhány nap és korszerű ABC-t is használni tudják majd. Ezen felül írásaban kinyilvánították azt is, hogy a rovás nemzeti jelképünk és történelmi örökségünk … Nos be kell vallanunk, hogy most aztán nálunk pattog labda … Tongue out

Minden esetre, soha rosszabb híreket!

 

Kapcsolódó cikkek:

Share