Hort – szégyenpadon

Hort önkormányzata és polgármestere a szégyenpadra ültette saját települését. Az mindaddig ott is marad, míg fel nem állítják a rovástáblát!

 

Rovásírásos helységtáblánk – MEGTAGADTÁK ŐSEINKET

A JOBBIK Magyarországért Mozgalom horti alapszervezete rovásírásos helységtáblával szeretett volna honfoglaló őseink előtt tisztelegni. A táblát saját költségünkön el is készíttettük és beszereztük a kiállításához szükséges engedélyeket. Kérelmeztük az önkormányzat hozzájárulását a tábla kihelyezéséhez, de ezt ők számunkra érthetetlen és elfogadhatatlan módon elutasították.

dscf2162.jpgA rovásírásos helységnév-tábla állítása a helyi közösség és a nemzet összetartozásának pozitív üzenetét közvetíti az ott élő – és áthaladó – magyar emberek számára

(Hort Jobbik – eredeti cikk)

Rovás Info vélemény:

Közszereplő hivatalosan nem ellenezheti nemzeti írásunkat! Néhány helyi “gyevi bíró” azonban még nem értette meg, hogy az idők gyorsan változnak. Néhány éve, hónapja még gyalázhatták, tilthatták nemzeti íráskultúránkat, de egy közszereplő részéről a rovás tiltására ma már nem létezik se mentség, se magyarázat. Mivel a testületi ülés kivonata szerint a rovásos helynévtáblát tiltó döntés felelőse Kerek Oszkár, polgármester, ezért ő addig fogja viselni a felelősséget saját közössége és választópolgárai előtt a községet ért szégyen miatt, míg felül nem bírálják döntésüket.

 

Kapcsolódó cikkek:

Share