Katolikus Rádió – Újszövetség

alt

Hatalmas a sajtó érdeklődése a rovásos Újszövetséggel kapcsolatban. A Katolikus Rádió riportja az eddigi legmagasabb szakmai, tartalmi színvonalat képviseli. (hanganyag)

 

Hit és értelem – teológia és lelkiség. Zimányi Ágnes műsora

Visegrádon befejeződött a Keresztelő Szent János plébániatemplom felújítása. A több mint egy évtizedig tartó munkálatok után most újra teljes pompájában ragyog a több mint 200 éve épült barokk templom. A megújult templomot Erdő Péter bíboros ünnepi szentmise keretében megáldotta. Kalász István plébánost hallják.

Megjelent az Újszövetségi Szentírás rovásírással. A Rovás Alapítvány, a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulattal együttműködve Karácsonyra megjelentette az újszövetségi Szentírást ősi székely-magyar rovásírással. Tarjányi Béla, a Bibliatársulat ügyvezető elnöke örömmel számolt be a rég várt eseményről, és felelevenítette a Társulat korábbi Biblia-kiadásainak történetét is.

A székely-magyar rovásírás eredeti magyar szellemi kincs, ugyanakkor az emberiség egyetemes kulturális örökségének is része. A Rovás Alapítvány kuratóriumának elnöke Sipos László.

(Magyar Katolikus Rádió – eredeti cikk és hang)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share